Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

ΠΟΥ του παν τα τέσσερα


Αντιγράφω από το in.gr τις παρακάτω σημερινές δηλώσεις υπευθύνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας-ΠΟΥ (οι δηλώσεις είναι σε Italics και γαλάζιο).

Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΟΥ διαβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες διανομής των εμβολίων κατά της νέας γρίπης Α (H1N1) που βρίσκονται στο στάδιο της παρασκευής δεν θα επισπευσθούν εις βάρος της ποιότητας του παρασκευάσματος.
Μετά τους φόβους που εκφράσθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, «πρέπει να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι οι διαδικασίες για την αδειοδότηση εμβολίων κατά της πανδημίας [...] είναι αυστηρές και δεν διακυβεύουν την ασφάλεια και την ποιότητα των ελέγχων» εξηγεί ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του. (Σχόλιο Codehealth: ΜΑ ΚΑΛΑ, ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ; ΕΔΩ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΧΘΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . http://www.msnbc.msn.com/id/31971355/ns/health-swine_flu/) (βλέπε "ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ μέρος πρώτο")

Στην ίδια ανακοίνωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προσθέτει ωστόσο ότι «οι χρονικοί περιορισμοί σημαίνουν ότι τα κλινικά δεδομένα θα είναι αναπόφευκτα περιορισμένα όταν θα διανεμηθούν τα πρώτα εμβόλια κατά της πανδημίας».
Για τον λόγο αυτό συνιστά «σε όλες τις χώρες που θα διαθέσουν το εμβόλιο να ασκούν εντατική εποπτεία όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα» του παρασκευάσματος όταν θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί. (Σχόλιο Codehealth: "ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΣΕΣ" ΚΑΙ "ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΛΙΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ. ΑΣ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ: ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ Ή ΟΧΙ? ΡΩΤΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ: ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ;)

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Οι παραπάνω δηλώσεις του ΠΟΥ μεταδόθηκαν και από τα κανάλια μας, στις ειδήσεις των 20.00. Οι δημοσιογράφοι, που σε άλλη περίπτωση κατασπαράσσουν επί τόπου τα μικρομεσαία θύματά τους, δήλωσαν ότι μετά από αυτήν την ανακοίνωση του ΠΟΥ αισθάνονται πιο σίγουροι. Εμείς γιατί, αντιθέτως, αισθανόμαστε πιο ανήσυχοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου