Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ (ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Η γρίπη των χοίρων έχει εισβάλει βιαίως στη ζωή μας, πυροδοτώντας ένα άνευ προηγουμένου κύμα υστερίας και οδηγώντας μας ενδεείς στους προθαλάμους των παρασκευαστριών εταιρειών εμβολίων για να αγοράσουμε ότι βρούμε, όσο όσο.
Και όμως. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ και ίσως νιώσετε πολύ, μα πάρα πολύ κορόιδα:

Στις 17 Ιουλίου 2009, οι κατασκευάστριες εταιρείες εμβολίων στις ΗΠΑ εξασφάλισαν νομική ασυλία για όποιες παρενέργειες προκύψουν από τον εμβολιασμό. Στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη θα γίνει κάτι διαφορετικό; Μάλλον όχι. Ο EMEA σχεδόν πάντα σέρνεται πίσω από τις αποφάσεις των ΗΠΑ. Οι φαρμακευτικές εταιρείες όταν κάνουν μπίζνες δε συνηθίζουν να κάνουν προχειροδουλειές. Όπως και να 'χει, μία ερώτηση στους υγειονομικούς μας υπευθύνους θα είχε πολύ ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοια ασυλία είχε δωθεί στις φαρμακευτικές εταιρείες και στην επιδημία-μαιμού της γρίπης των χοίρων, στις ΗΠΑ το 1976. Τότε το κράτος είχε αναγκαστεί, εκ μέρους των εταιρειών, να πληρώσει αποζημιώσεις ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε πολίτες των οποίων η υγεία υπέστη αποδεδειγμένες βλάβες από τις παρενέργειες του τότε εμβολίου.Το καινούργιο είναι ότι τώρα -το 2009- απαλλάσσονται των ευθυνών τους και οι κρατικές αρχές!
Για ακόμα μία φορά οι φαρμακευτικές βιομηχανίες κατάφεραν την απόλυτη κίνηση ρουά ματ. Από την όλη ιστορία της γριποϋστερίας δεν πρόκειται να αποκομίσουν τίποτα άλλο παρά κέρδη. Μιλάμε πλέον για μια τέλεια μεταβίβαση χρήματος (πάνω από 40 δις ευρώ) από τα δημόσια ταμεία στους ιδιωτικούς λογαριασμούς των golden boys . Μονά ζυγά δικά τους: οι φαρμακευτικές εταιρείες απολαμβάνουν προνόμια αδιανόητα για οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Ο κλάδος της υγείας είναι ο μοναδικός που λειτουργεί με εκβιαστικά νεοκομουνιστικά κριτήρια


Αν κάποιος υπεύθυνος δεν διαψεύσει την παραπάνω είδηση, τότε το blog μας έχει να υποβάλλει τις παρακάτω δύο προτάσεις:
1)αφού οι φαρμακευτικές εταιρείες λειτουργούν, χάρη στις κρατικές παρεμβάσεις, υπό καθεστώς υποχρεωτικής διασφάλισης κέρδους, να μεταβιβάσουν το 50% των κερδών τους στο δημόσιο μέσω,
π. χ. δωρεάν διανομής μετοχών στα παραπαίοντα ασφαλιστικά ταμεία μας.

2) να μας γνωστοποιείται ενυπογράφως κατά την διαδικασία του εμβολιασμού μας, ότι δεν αναλαμβάνει κανείς τις ευθύνες για τις παρενέργειες του εμβολίου.

Μην νομίζετε ότι το παραπάνω είναι μέρος θεωριών συνωμοσίας. Μακριά από εμάς τέτοιες γελοιότητες. Η είδηση υπάρχει στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων. Π.χ. Associated Press http://www.google.com/hostednews/ap/article/ALeqM5hjdCHrP82YTFser5vD6CzTK1az6wD99GH8580

Πέραν όλων αυτών, η παραπάνω είδηση δε μπορεί παρά να μας κάνει καταπληκτικά δύσπιστους απέναντι στις χλιαρές διαβεβαιώσεις των υπευθύνων για την ασφάλεια των εμβολίων. Το μόνο ασφαλές είναι ότι κάποιοι θα γίνουν πολύ πιο πλούσιοι.
Από την άλλη μεριά όμως, φαίνεται ότι κανείς δεν είναι σίγουρος για το πραγματικό κόστος που θα έχει στην υγεία μας η προφύλαξή από μία απλή γρίπη. Όλοι γνωρίζουν, ή οφείλουν να γνωρίζουν, ότι κάθε υγειονομική παρέμβαση, αξιολογείται με βάση την σχέση οφέλους δια κόστος. Αν το όφελος από τον εμβολιασμό δεν υπερβαίνει το κόστος που θα έχουν στην υγεία μας (οι πιθανές) παρενέργειες, τότε δεν πρέπει να εμβολιαστούμε. Άρα, πριν αποφασίσουμε αν θα εμβολιάσουμε όλους τους κατοίκους μίας χώρας, πρέπει να εξετάσουμε δύο πράγματα:
1)ποιο είναι το όφελος (άρα ποιο είναι το μέγεθος του κινδύνου που μας απειλεί και τον οποίο θα αποτρέψουμε, προβαίνοντας σε μαζικό εμβολιασμό), και 2) ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες από τον εμβολιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου