Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΙΩΝ ΜΑΣ




Πάνω που είχα αποφασίσει να μην ξανασχοληθώ με τη γρίπη μαϊμού, διαβάζω τις ειδήσεις και εξαγριώνομαι.
Αντιγράφουμε από τα NEA On-line (σε bold και italics):

Υπεύθυνη δήλωση θα πρέπει να υπογράψουν οι πολίτες λίγο πριν εμβολιαστούν με το πολυαναμενόμενο πανδημικό εμβόλιο, όπως προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση πανδημίας γρίπης. Η απόφαση αυτή ωστόσο προκαλεί εύλογα ερωτήματα σε ό,τι αφορά τις πιθανές παρενέργειες του εμβολίου και συνεπώς αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Η δήλωση που θα αναγκαστούμε να υπογράψουμε θα αναγράφει τα εξής


«Δηλώνω ότι: α) ενημερώθηκα για τους λόγους για τους οποίους πρέπει να εμβολιαστώ, καθώς και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες και επιπλοκές του εμβολιασμού, β) γνωρίζω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ασφαλής ιατρική πράξη, συμπεριλαμβανομένων των εμβολιασμών, γ) συμφωνώ να εμβολιαστώ με το εμβόλιο για τον νέο ιό της γρίπης Α (Η1Ν1)».

Αντί να αναλάβουν τις ευθύνες για τυχόν παρενέργειες αυτοί που θα μας σύρουν να εμβολιαστούμε, θα μας υποχρεώσουν να τις αναλάβουμε ενυπογράφως εμείς! Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ για κανένα εμβόλιο στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά στα χρονικά, κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν τις ευθύνες για ένα ελαττωματικό προϊόν στον αγοραστή. Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι υγειονομικοί μας ταγοί είναι βέβαιοι ότι αφής στιγμής δεν κινδυνεύουμε από τη γρίπη, δε μπορούμε να περιμένουμε τίποτα άλλο παρά μόνο πιθανές παρενέργειες; Μας τρομοκρατήσαν, μας κάναν να παρακαλάμε και μετά μας πετάνε το μπαλάκι της επιλογής, τη στιγμή που μας έχουν ασκήσει πρωτοφανή στα υγειονομικά χρονικά έμμεση βία για να εμβολιαστούμε.

Το blog μας ήταν το μοναδικό που είχε τονίσει ότι αρχές και εταιρείες θα τραβήξουν την ουρά τους απέξω. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΣ. Διαβάστε τις αναρτήσεις μας "ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΡΙΤΟ καθώς και την ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ "και θα καταλάβετε ακριβώς το πώς και το γιατί
Εδώ και τώρα τίθεται θέμα κοινωνικού απολυταρχισμού Θέλω να δω πώς θα αντιδράσουν οι εταιρείες προστασίας δικαιωμάτων καταναλωτή, νομικές υπηρεσίες, συμβούλια, πάρεδροι, συνήγοροι και όλοι αυτοί που κόπτονται για την προστασία μας. Εδώ σε θέλω κάβουρα.
Πάντως, για να μην τα βλέπουμε όλα μαύρα, πρέπει να παραδεχτώ ότι η δήλωση έχει ωραία χρωματάκια! Ε, τότε λοιπόν θα το σκεφτώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου