Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ


Αντιγράφουμε από ΤΑ ΝΕΑ

Βρετανική έκθεση προειδοποιεί για τη γρίπη
SOS για τις παρενέργειες του εμβολίου

Γιάννης Δεβετζόγλου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Κυριακή 16 Αυγούστου 2009
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2009 19:58
Εμπιστευτική επιστολή - προειδοποίηση ότι το εμβόλιο της νέας γρίπης συνδέεται με νόσο του νευρικού συστήματος η οποία μπορεί να προκαλέσει σύνδρομο παράλυσης ή ακόμη να αποβεί και μοιραία, έχει αποστείλει από τις 29 Ιουλίου η Βρετανική κυβέρνηση σε διευθυντές νευρολογικών κλινικών. Μάλιστα, στην επιστολή υπενθυμίζει ότι από παρόμοια διαδικασία μη εγκεκριμένου εμβολιασμού κατέληξαν το 1976 στις ΗΠΑ 25 άτομα.
Η επιστολή από την Υπηρεσία Προστασίας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, το επίσημο σώμα που επιβλέπει τη δημόσια υγεία, που έχει διαρρεύσει μέσω της βρετανικής εφημερίδα «The Mail» της Κυριακής, αναφέρει ότι οι νευρολόγοι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση που αναγνωρίσουν αύξηση των κρουσμάτων της εγκεφαλικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο «Guillain-Barre» (GBS), να ενημερώσουν αμέσως τις αρμόδιες αρχές.




Η πρωτότυπη είδηση βρίσκεται εδώ. Βέβαια πρέπει να ομολογήσουμε ότι το άρθρο προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι και βρίθει υπερβολών και ανακριβιών, με προεξάρχουσα αυτή που ονομάζει το σκουαλένιο ως... ένζυμο!
Πάντως, διαβάστε με ιδιαίτερη προσοχή τα σχόλια του υπεύθυνου της Cochrane Collaboration, του εγκυρότερου οργανισμού τεκμηρίωσης ιατρικών παρεμβάσεων.
‘New vaccines never behave in the way you expect them to. It may be that there is a link to GBS, which is certainly not something I would wish on anybody.

‘But it could end up being anything because one of the additives in one of the vaccines is a substance called squalene, and none of the studies we’ve extracted have any research on it at all.’




Μήπως, λέω μήπως, ήμασταν το μοναδικό blog που είχε μιλήσει για όλα αυτά όταν όλοι κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου; Σε όλους όσους ξύπνησαν τώρα, τους αφιερώνουμε το Sleep of the Just του Elvis Costelo και τους συμβουλεύουμε να διαβάσουν ΟΛΑ τα άρθρα του blog μας από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου