Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΡΩΤΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ



Όποιος ενδιαφέρεται για την ανακοίνωση όπου φαίνεται ότι το 33% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην κλινική μελέτη του εμβολίου κατά της πανδημικής γρίπης, είχαν αναπτύξει ήδη ικανή ανοσία, χωρίς καν να έχουν εμβολιαστεί, είναι εδώ. Στον βαθμό λοιπόν που όσοι συμμετείχαν σε αυτήν την έρευνα αντιπροσωπεύουν τον μέσο άνθρωπο (και δεν μπορεί παρά να είναι έτσι, αλλιώς η δοκιμή δεν είναι αντιπροσωπευτική), το 1/3 εξ ημών έχει ουσιαστικά ανοσία στον πανδημικό ιό. Πρόταση: πριν σας εμβολιάσουν να απαιτείστε να σας ελέγξουν για τίτλο αντισωμάτων, γιατί αλλιώς θα εμβολιαστείτε άνευ λόγου (βέβαια ούτως ή άλλως τζάμπα θα εμβολιαστείτε αλλά λέμε τώρα...).
Σε μία από τις επόμενες αναρτήσεις μας θα αναλύσουμε πιο λεπτομερειακά τις δύο ανακοινώσεις του NEJM που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και έδωσαν τροφή για αρκετές ανακρίβειες, αλλά και για διατύπωση νηφάλιων απόψεων. Αναφέρομαι στη μελέτη που εξέτασε την επιβάρυνση του συστήματος μονάδων εντατικής θεραπείας της Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και αυτήν που αποτίμησε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νέας γρίπης και την οποία αναφέραμε, ακροθιγώς, στην αρχή της παρούσας ανάρτησης.

Και για να ελαφρύνει λίγο το κλίμα δείτε αυτό το καταπληκτικό Video όπου ο δημοσιογράφος καυτηριάζει τόσο τις επίσημες αντιδράσεις, όσο και τους αρπακολλατζήδες κομπογιαννίτες που πουλάνε σενάρια συνομωσιολογίας και φοβικού αντιεμβολιασμού. Μακριά από εμάς.
Για ακόμα μία φορά φαίνεται η φτώχια του ελληνικού τηλεοπτικού τοπίου. Το χιούμορ κύριοι δημοσιογράφοι είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, αν και πολύ πιο δύσκολο.
Η σοφαροφάνεια και τρομολαγνεία είναι το καταφύγιο των ανέμπνευστων.
The Daily Show With Jon StewartMon - Thurs 11p / 10c
Doubt Break '09
www.thedailyshow.com
Daily Show
Full Episodes
Political HumorRon Paul Interview

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου