Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΜΒΟΛΙΟ. ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΑΝΟΣΙΑ;




Επειδή προσπαθούν ακόμα να μας πείσουν ότι ο Αρμαγεδόν της νέας γρίπης πλησιάζει, παραθέτουμε τα σχόλια του Επιτρόπου Υγείας της Νέας Υόρκης,Thomas Farley (8 Οκτωβρίου!). "Δεν παρατηρούμε πλέον κρούσματα στη Νέα Υόρκη. Κατά βάση δεν υπάρχει πλέον μετάδοση της νόσου στην πόλη. Είχαμε 750000 με 1000000 κρούσματα την άνοιξη που μας πέρασε. Ήμασταν η χειρότερα πληγείσα πόλη. Άρα, αυτήν τη στιγμή έχουμε πολλούς κατοίκους που έχουν αναπτύξει ανοσία." Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, παρ' όλο που στη Νέα Υόρκη νόσησε εμφανώς το 10% των κατοίκων, μπορεί να έχει αναπτύξει ανοσία μέχρι και το 40%, επειδή οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν καλά καλά ότι περνάνε την γρίπη των χοίρων. Με λίγα λόγια, η πόλη έχει αναπτύξει αυτό που οι ειδικοί ονομάζουν "ανοσία αγέλης" (herd immunity). Δηλαδή το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν αναπτύξει ανοσία είναι τόσο μεγάλο που πλέον αποτελούν φυσικό φραγμό στη μετάδοση της νόσου.
Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του εμβολιασμού: να πετύχει ανοσία αγέλης, με τεχνητά μέσα βέβαια. Άρα, δεν υπάρχει πια λόγος να εμβολιαστούν οι Νεοϋορκέζοι.
Στην Ελλάδα τι γίνεται; Πρόταση-πρόκληση: αν θέλουν οι κορυφαίοι ερευνητές μας που βγαίνουν κάθε μέρα στα ΜΜΕ κραυγάζοντες για την επερχόμενη ημέρα της Κρίσης, να μαζέψουν ένα τυχαίο δείγμα 5-10.000 Αθηναίων και να ελέγξουν κατά πόσον φέρουν ήδη αντισώματα κατά της νέας γρίπης. Ποιος ξέρει; Τελικά μπορεί να φανεί ότι δεν χρειάζεται να εμβολιαστεί κανένας. Άσε που όποιος κάνει την έρευνα θα εξασφαλίσει και μία λαμπρή δημοσίευση. ΣΠΕΥΣΑΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΡΕΣ ΜΟΥ (Προσέξτε όμως. Οι εταιρείες έχουν λάβει εντολή να παρασκευάσουν 4,9 δισεκατομμύρια εμβόλια. Λυπηθείτε τους μετόχους τους! Μήπως, λέω μήπως, διαβάσατε κάπου επιστημονάρες μου ότι όταν μία από αυτές τις εταιρείες έκανε μία μικρής κλίμακας κλινική μελέτη για να δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της, βρήκε ότι το 1/3 των ανθρώπων είχε ήδη ανοσία;).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου