Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

KEEP YOUR HANDS TO YOURSELF



Το πρώτο μέλημα του νέου πρωθυπουργού θα είναι η συλλογή χρημάτων. Το blog μας επιθυμώντας να συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια και ταυτοχρόνως προσπαθώντας να αποτρέψει τα χέρια των εφόρων να εισέλθουν βαθιά στη δικιά του τσέπη, προτείνει μια σειρά ριζοσπαστικών μέτρων.

1) Όλος ο κρατικός προϋπολογισμός να παιχτεί υπέρ της νίκης του Γιωργάκη στη Betfair. (Τώρα, ποιός θα το δεχτεί αυτό το στοίχημα είναι μία άλλη ιστορία. Μήπως η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ επιθυμεί, για το καλό του λαού πάντα, να βάλει τα λεφτά της εκεί που είναι το στόμα της, να παίξει lay δηλαδή το Γιωργάκη;)
2)Κατάργηση όλης της σχετικής νομοθεσίας που απαλλάσσει την εκκλησία της Ελλάδας από καταβολή φόρων. Συγκεκριμένα:
* Με το νόμο 2459/97 απαλλάσσονται από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι ναοί, οι μονές, καθώς και το Αγιο Όρος.

* Με το νόμο 3220/2004 καταργήθηκε από 1/1 του 2004 η υποχρέωση της Εκκλησίας να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό το 35% των ακαθαρίστων εσόδων της.

* Με το άρθρο 6 του νόμου 3296/2004 καταργήθηκε ο φόρος 10% που επιβαρύνει τα μισθώματα από την εκμίσθωση γαιών και οικοδομών εμπορικού χαρακτήρα της Εκκλησίας και των ναών γενικότερα.

* Με το νόμο 3247/2005 οι φοροαπαλλαγές της Εκκλησίας διευρύνθηκαν, καθώς δεν υπόκεινται στο φόρο αυτόματου υπερτιμήματος και στο τέλος συναλλαγής οι ναοί και οι μονές.

3)Να δοθούν τα λατρευτικά έσοδα της εκκλησίας υπέρ του κράτους (το παγκάρι να διαθέτει ταμειακή μηχανή).

2 σχόλια:

  1. Αν μου επιτρέπεις θα προσθέσω και κάτι ακόμα:

    Να μπει ενιαίος συμβολικός τιμοκατάλογος για όλες τις υπηρεσίες όπως γάμοι, βαφτίσεις, κηδείες κτλ. Υπάρχουν διαπιστωμένα κρούσματα αισχροκέρδειας. Δεν είναι δυνατόν ο ένας να χρεώνει 50 και ο άλλος 2000 για το ίδιο προϊόν. Τι παραπάνω δηλ θα προσφέρουν σε τελετή γάμου στην αγ σοφία που δεν το προσφέρουν στην εκκλησία του αγ παντελή. Είπαμε να είναι γωνιακό το μαγαζί, να δώσουμε κάτι παραπάνω, αλλά όχι και έτσι.
    Επίσης, να φορολογηθούν τα έσοδα με "παροχής υπηρεσιών" και να αρχίσει η εκκλησία να καταβάλει ΦΠΑ.
    Τέλος, να επιτραπεί η ανέγερση ιδιωτικών εκκλησιών. Με ενδιαφέρει σοβαρά μια επένδυση franchize. Ίσως να μην υπάρχει πιο σταθερή και σίγουρη επένδυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βεβαίως. Απόδειξη και ΦΠΑ. Όποιος παρέχει υπηρεσίες πρέπει να αποδίδει τα δέοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή