Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Όταν λείπει η γάτα …. τα ποντίκια εμβολιάζονται.

Καμιά φορά ,αν είμαστε τυχεροί πέφτει στα χέρια μας κάποιο βιβλίο, που σε μερικές σελίδες του οι λέξεις του ενώνονται , απλώνονται, μετασχηματίζονται από μελάνι σε ψευδάργυρο και ξαφνικά βλέπεις θαμπές ανακλάσεις .Κοιτάς και δεν πιστεύεις. Ξεθωριασμένη η φιγούρα αλλά σιγά σιγά καταλαβαίνεις ποιόν βλέπεις. Και αρχίζεις να παίζεις …. Πόσες φορές θα σου δοθεί η ευκαιρία; Πλησιάζεις αλλάζεις πόζα αριστερά δεξιά , τα χέρια σου τα πόδια…. Αν εκπαιδευτείς (με τον καιρό και το μυαλό) σ’ αυτό, θα ψάχνεις και άλλα πράγματα. Θα προσπαθήσεις να δεις πιο μέσα. Κάποια χαραμάδα ελπίζεις να βρείς. Βέβαια ,όταν την βρείς (γιατί υπάρχει – είναι το λάθος στο θεϊκό σχέδιο), θα κραυγάσεις , θα κλάψεις….. Σκοτάδι . Μαύρη τρύπα. Κενό. Μην φοβηθείς όμως. Μην απελπιστείς , συνέχισε το παιχνίδι και κάποια παραστρατημένη (μετά από δυο τρείς ανακλάσεις και καμιά διάθλαση) ακτίνα φωτός θα διασχίσει την χαραμάδα . Αν έχεις εξασκηθείς θα σου δείξει τον δρόμο.


Σημειώσεις – σχόλια :

  • Πολλή εξάσκηση….
  • Η χαραμάδα ως λάθος αντιστοιχεί στο επιτηδευμένο μικρό λαθάκι του παραχαράκτη.
  • Κάποια στιγμή καλό είναι να καταλάβουμε ότι οι ανακλάσεις του ψευδαργύρου είναι εξ’ ορισμού ψευδείς. Αλλά και το ασήμι κοστίζει….
  • Στους καθρέπτες αναγνωρίζει κανείς τον εχθρό του ποιητή. (εκεί βρήκα εγώ έναν καθρέπτη).

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΠΟ ΕΔΡΑΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ

Ο Brian Malow δεν είναι καν καθηγητής. Με τον τρόπο του όμως κάνει τη διδασκαλία απόλαυση και διασκέδαση. Μακάρι οι καθηγητές μας να είχαν το ένα εκατοστό της ευφυίας του και του χιούμορ του. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι πολύτιμη για να αναλώνεται σε βαρετά από άμβωνος κηρύγματα, όμως γίνεται μοναδική εμπειρία όταν στην άκρη του αμφιθέατρου βρίσκεται κάποιος εμπνευσμένος.



Ο Malow μέσα σε δύο λεπτά έβαλε στο μυαλό των φοιτητών έννοιες που άλλοι χρειάζονται εξάμηνα επί εξαμήνων για να το καταφέρουν.

Ακούγοντάς τον (και βλέποντάς τον!) καταλαβαίνεις επίσης ότι η μόρφωση δεν είναι κάτι εξαργυρώσιμο σε είδος ή χρήμα, όπως πολλοί και πολλές νομίζουν. Η μόρφωση υφίσταται αφ' εαυτής και προσφέρει μοναδική δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ ευφυιών όντων. Εξ' ορισμού -και συγχωρέστε με για τον ελιτισμό- οι πραγματικά μορφωμένοι διατηρούν τον δικό τους κώδικα, αδιάσπαστο από τους μη μορφωμένους, ο οποίος πηγάζει από αυτό ακριβώς που τους χαρακτηρίζει: από την γνώση. Ένα αστείο, μία νύξη, ένα σχόλιο εύστοχο μπορεί να αναδείξει μία στιγμή και να της χαρίσει βάρος και μοναδικότητα. Τέτοιες στιγμές συνειδητοποίησης δεν αγοράζονται με τα λεφτά όλου του κόσμου και πιθανώς να συνιστούν αυτό που προσπαθούμε να αγοράσουμε με τα λεφτά: την ευτυχία. 


Ζούμε σε ένα κόσμο που ο σουβλατζής θεωρείται πιο επιτυχημένος από τον δάσκαλο επειδή κερδίζει περισσότερα χρήματα και οδηγάει κουρσάρα. Αυτού του είδους η υλιστική, χρηστική αντίληψη έχει διαποτίσει τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν προσδοκώντας τη γκλάμορους ζωή της τηλεόρασης και των γυαλιστερών σελίδων των life style περιοδικών. 
Οι νέοι άνθρωποι  δεν έχουν κανένα δάσκαλο να τους πείσει ότι η ζωή δεν είναι συνώνυμο της απόκτησης υλικών αγαθών, αλλά δυνατότητα αποσαφήνισης των αιτίων και των φαινομένων που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Ελάχιστοι πλέον μπορούν να σταθούν ως ζωντανά παραδείγματα (role models) και να δείξουν στα παιδιά μας ότι υφίστασαι όταν προσπαθείς να μάθεις, να αιτιολογήσεις το άγνωστο. Ας μην αφήσουμε αυτόν τον κόσμο να πορευτεί ερήμην των άξιων. 

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ



Δεν είναι όλα μαύρα στην ιατρική δημοσιογραφία. 
Η ιατρική κάνει άλματα και ευτυχώς υπάρχουν δημοσιογράφοι σαν τη Denise Grady των NYT, που θα τα αναδείξουν χωρίς φανφάρες και μεγαλοστομίες και ταυτόχρονα μορφώνοντας και πληροφορώντας το κοινό. 
Μπράβο. Τέτοια άρθρα αποτελούν πηγή έμπνευσης και ελπίδας.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ: ΜΙΑ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ



 

"— Did you hear about the homeopath who forgot to take his medicine ?
— He died of an overdose." 




Ηθελα να αρχίσω αυτήν την ανάρτηση με το "όσοι ασχολούμαστε με την εναλλακτική ιατρική...". Άλλαξα γνώμη επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική ιατρική. Όπως δεν υπάρχει και ορθόδοξη, ανορθόδοξη και ετερόδοξη. Η ιατρική είναι μία. Αυτή που θεραπεύει και που μπορεί να το αποδείξει. Μία μόνο ιατρική υπάρχει, η τεκμηριωμένη ή evidence based medicine. Είναι τεκμηριωμένο ότι το Hypericum perforatum δρα αντικαταθλιπτικά, είναι τεκμηριωμένο ότι το Kava kava είναι αγχολυτικό ή ότι το Serenoa repens δρα στην καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Έχει αποδειχτεί επανειλημένα με μελέτες in vitro, σε πειραματόζωα και με διπλές τυφλές κλινικές έρευνες. Επειδή τα συγκεκριμένα φυτικά εκχυλίσματα είναι τυποποιημένα και αποδεδειγμένα δραστικά δεν αποτελούν εναλλακτική θεραπεία. Και όποιος τα θεωρεί εναλλακτική πρόταση πλανάται.

Η μόνη εναλλακτική της αποδεδειγμένης θεραπείας είναι η μη αποδεδειγμένη. Όσοι γνωρίζουν τον Edzard Ernst, καθηγητή εναλλακτικής ιατρικής του Πανεπιστημίου του Exeter ξέρουν τους αγώνες που έχει δώσει ώστε να μη θεωρείται εναλλακτική οποιαδήποτε μορφή τεκμηριωμένης ιατρικής.
Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο θεωρεί ότι η ομοιοπαθητική είναι μη ιατρική. Επειδή δεν έχει αποδειχτεί ότι δουλεύει. Παραπέμπω σε δύο ανακοινώσεις του
1) http://download.journals.elsevierhealth.com/pdfs/journals/0002-9343/PIIS0002934309005336.pdf
2)http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1874503/pdf/bcp0054-0577.pdf

Ο κύριος κίνδυνος από τη θεώρηση της ομοιοπαθητικής ως εναλλακτικής ιατρικής, είναι η απαξίωση της κύριας "εναλλακτικής" πρότασης, δηλαδή της φυτοθεραπευτικής.
Ο κλάδος που δέχεται το κυριώτερο ράπισμα από αυτήν την ιστορία είναι ο κλάδος των φαρμακοποιών. Το τσουβάλιασμα αυτό δρα ξεκάθαρα εναντίον των συμφερόντων τους. Φαίνεται σα να μη δύνανται να κρίνουν το αποτελεσματικό από το αναποτελεσματικό. Πιθανώς, αν οι φαρμακοποιοί επιθυμούσαν να αποκτήσουν διακριτή επαγγελματική υπόσταση και όχι απλώς "κοινωνικό ρόλο", θα έπρεπε να αποκτήσουν στέρεες γνώσεις σχετικά με το ποιά φυτικά σκευάσματα αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν και ποιά όχι. Βέβαια όταν η Φαρμακογνωσία που διδάσκονται βρίσκεται ακόμα στον καιρό του Διοσκουρίδη, αυτό είναι μάλλον δύσκολο. Πιθανώς θα μπορούσαν να ζητήσουν επιμόρφωση και σχετικά επαγγελματικά δικαιώματα (π.χ. πιστοποίησης άσκησης επαγγέλματος φυτοθεραπευτή - μαζί με γιατρό).

Φρονώ ότι οι φαρμακοποιοί πουλάν ομοιοπαθητικά σκευάσματα επειδή βγάζουν χρήματα. Επίσης τους δίνει και κάποιο επαγγελματικό status επειδή είναι η (σχεδόν) μόνη περίπτωση όπου δίνουν την εντύπωση ότι φτιάχνουν κάτι, ότι είναι γνώστες μίας επιστημονικής τέχνης και όχι απλοί μεταπράτες και εντολοδόχα όργανα των ορέξεων των γιατρών.
Σε πρακτικό επίπεδο τώρα δεν έχω ακούσει να έχει πεθάνει κανείς από ομοιοπαθητικά φάρμακα, οπότε υπ' αυτήν την έννοια μικρό το κακό. Αλήθεια γνωρίζει κανείς τον ετήσιο τζίρο της ομοιοπαθητικής (επισκέψεις σε ομοιοιπαθητικούς και αγορά ομοιοπαθητικών φαρμάκων);

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

SYNOPSIS

Τα δύο καλύτερα κιθαριστικά τραγούδια της δεκαετίας
1)Last Days of April, All will brake


2)Logh, Smoke will lead you home

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΜΑΙΜΟΥ



Πανδημία ποιά πανδημία; Σύμφωνα με
το Texbook of Influenza (Nicholson KG, Webster RG, Hay AJ (editors). Texbook of influenza. Oxford: Blackwell Science, 1998, p. 3-18), υπάρχουν δύο περιπτώσεις κατά τις οποίες μία γρίπη μπορεί να θεωρηθεί πανδημία:
1) η εμφάνιση μιας ταχέως εξαπλούμενης γρίπης, που μολύνει μεγάλο αριθμό ανθρώπων και προκαλεί πολλούς θανάτους και
2)η εμφάνιση ενός νέου υποτύπου της γρίπης

Για το 1) τα είπαμε. Ο ιός σκοτώνει λιγότερους από την απλή εποχική γρίπη. Η ψευδαίσθηση της νέας γρίπης-σκοτώστρας οφείλεται στο ότι κάθε νεκρός έχει και μία κάμερα από πάνω του η οποία κατόπιν ζουμάρει στα χείλη των τρομολάγνων "ειδικών" που συνιστούν άμεσο εμβολιασμό για να μην πάθουμε τα ίδια (η μέθοδος της δια του φόβου υποβολής, που πολύ ωραία περιέγραψε και ο agisgios).

Το 2) καταρρίφθηκε χθες. Άρθρο στο PNAS αποδεικνύει ότι ο ιός δεν είναι καθόλου νέος μια και τα Τ-κύτταρα τον αναγνωρίζουν και του επιτίθενται κανονικότατα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η νέα γρίπη είναι μειωμένης λοιμογονικότητας και επικινδυνότητας.

Την ανακοίνωση θα μας την εξηγήσει ο mozartpil, που είναι και ειδικός επί θεμάτων ανοσοποιητικού!

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΟΪ ΟΪ ΟΪ ΟΪ ΟΪ ΟΪ

Η κυρία είναι η Υπουργός Υγείας της Πολωνίας.


Αντίστιξη: ΕΛΛΑΔΑ. Αμπεμπαμπλόμ Τουκιθεμπλόμ Αμπεμπαμπλόμ Τουκιθεμπλόμ Μπλιμ Μπλομ




ΥΓ: Η πολωνική οθόνη δείχνει να έχει μία ελαφρά κλίση. Γέρνει κάπως. Αντίθετα στην Ελλάδα αυτά που γέρνουν είναι τα λόγια. Έστω και αν βγαίνουν από flat 42άρα.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

BIRTHDAY PARTY


Η προηγούμενη ήταν η εκατοστή ανάρτησή μας. Να τις χιλιάσουμε, όπως και τους αναγνώστες μας που κινούνται σταθερά πλέον στους άνω των 30 ημερησίως, κάτι που μας υπενθυμίζει τις ευθύνες μας χωρίς ταυτόχρονα να μας κάνει να χάνουμε τη χαλαρότητά μας.
Και για του λόγου το αληθές, πάρτε κάτι από Birthday Party για να μάθετε! (Όταν τους είχα δει live στο γήπεδο του Σπόρτινγκ είχα κάψει φλάντζα. Δεν επανήλθα έκτοτε)


Και ένα δώρο για το Χερουβείμ. Άκουσέ το ΟΛΟ. Βρες τους στοίχους.
It doesn't matter. It wasn't even there αγαπητό μου Χερουβείμ.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ



Αντιγράφω από το agisgios


Τα Σιωπηλά Όπλα Αυτοματοποίησης της Κοινωνίας

«Από τη στιγμή που διαταραχθεί σκόπιμα η λειτουργία του εγκεφάλου μέσω τυχαίου ή σκόπιμα υποβαλλόμενου φόβου, θυμού ή συγκίνησης, μπορούν να εμφυτευτούν στους ανθρώπους διάφοροι τύποι πεποιθήσεων. Από τα αποτελέσματα που προκαλούνται απ΄αυτές τις διαταραχές η πιο κοινή είναι η προσωρινή διαταραχή της κρίσης και μεγάλη επιδεκτικότητα για υποβολή και εμφανίζονται έντονα σε περιόδους πολέμων ή σοβαρών επιδημιών.

..Με τον τρόπο αυτό δεν ενδιαφέρονται και δεν ανακαλύπτουν τα σιωπηλά όπλα της τεχνολογίας αυτοματοποίησης της κοινωνίας. Ο γενικός κανόνας είναι όσο πιο πολύ σύγχιση τόσο πιο μεγάλο κέρδος.
Γι αυτό ο καλύτερος τρόπος είναι να δημιουργείς προβλήματα και μετά να προσφέρεις τις λύσεις.

ΜΑΜΑ, ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΒΑΡΕΣΕ ΠΡΩΤΟΣ!


Απογοητευτικό, μέχρι στιγμής, το ποσοστό του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων που εμβολιάζεται κατά της νέας γρίπης.

Όσο και αν σας φανεί παράξενο δε συμφωνούμε με τη στάση των γιατρών και νοσηλευτών, ιδίως με αυτούς που δουλεύουν σε κλινικές με βαρέως πάσχοντες (π.χ. ΜΕΘ, ΤΝ, Καρδιολογικές κλπ).Όπως έπρεπε πέρυσι να εμβολιαστούν με το εμβόλιο κατά της παλιάς γρίπης έτσι και φέτος είναι λογικό να εμβολιαστούν με το εμβόλιο για το νυν εποχικό στέλεχος, δηλαδή τη νέα γρίπη Η1Ν1. Η γρίπη δεν είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα. Σκότωνε, σκοτώνει και θα σκοτώνει τους αδύναμους, έστω και αν το φετινό στέλεχος φαίνεται λιγότερο επικίνδυνο.


'Ομως δε θα ηθικολογήσουμε, δε θα κατηγορήσουμε τους νοσοκομειακούς που δεν εμβολιάζονται. Θα κατηγορήσουμε τους επιστημάρχιδες ειδικούς και τα μίντια που μας πίεσαν τόσο πολύ για να αποδεχτούμε ένα χαμηλής επικινδυνότητας στέλεχος της παλιάς Η1Ν1 ως μείζον απειλή, που στο τέλος εξ΄αντιδράσεως αρνιόμαστε να δεχτούμε την νομοτέλειά τους. Αυτοί κερδίζουν σε κύρος και χρήμα και εμείς θα τους χαλάσουμε το πάρτυ, θα σαμποτάρουμε το επιχείρημα-επιχείρησή τους. Παιδιάστικες αντιδράσεις αλλά, "μαμά αυτός με χτύπησε πρώτος"!

Πριν σηκώσει επιδεικτικά το μανικάκι της η κυρία Ξενογιαννακοπούλου (φτου σκουληκομυρμηγκότρυπα), πριν βγούν έμπλεοι επιστημονικού δέους η κυρία Γιαμαρέλου, ο κύριος Πιερρουτσάκος και όλο το ιερατείο της ιατρικής νομενκλατούρας που έχει να πιάσει πιεσόμετρο στα χέρια της 20 χρόνια, έπρεπε να σκεφτούν την αντισυσπείρωση που θα προκαλούσαν οι άφρωνες προτροπές τους.
Η ηθικολογία είναι το όπλο των απελπισμένων. Η πρεμούρα τους είναι τόσο κραυγαλέα που το ποιμνιό τους αποφάσισε να την κάνει όχι με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά με άλμα τριπλούν.


Παρ' όλ' αυτά επαναλαμβάνω. Οι μεγαλουπεύθυνοι "ειδικοί" δεν είναι οι δάσκαλοι των απλών γιατρών που μάχονται για τους ασθενείς τους. Στο άσπρο των ηγεσιών τους να μην αντιπαρατάξουν το μαύρο της τυφλής άρνησης. Ο επιστήμονας διακρίνει και τις ενδιάμεσες αποχρώσεις.
Οι γιατροί κλινικών που δουλεύουν με ασθενείς υψηλού κινδύνου δεν πρέπει να μιμηθούν σε ανευθυνότητα τους διευθυντές τους. Να εμβολιαστούν και ταυτόχρονα να δώσουν στον απλό κόσμο το νηφάλιο μήνυμα της ήρεμης αντιμετώπισης.

Γρίπη είναι θα περάσει.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΑΓΗΣ ΓΗΟΣ



Όσο και αν διαφωνώ με αρκετά από τα γραφόμενα, έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό. Όποιος και να είσαι μπράβο για την
προσπάθειά σου. Απαράμιλλη ικανότητα ουσιαστικού γραπτού λόγου. Ίσως ότι καλύτερο έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια.
Mozart, Χερουβείμ (πανίσχυρο), μας φάγανεεεεεε!

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!




Για να δείτε πόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι. Σήμερα τουλάχιστον 6 ιστότοποι τ.κ, με κορυφαίο το πιο
πολυσύχναστο μπλογκ της Ελλάδας, μετέδωσαν ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το Νοσοκομείο Γεννηματάς, ο ιός μεταλλάχτηκε σε μορφή που προκαλεί πολύ σοβαρή πνευμονία.
Ποιές είναι οι πηγές σας, ποιοί γιατροί σας το μετέφεραν, πώς το διαπίστωσαν; Το Νοσοκομείο Γεννηματάς το επιβεβαίωσε, το διέψευσε, ενημερώθηκε το ΚΕΕΛ; Πώς μπορείτε να σκορπάτε τρόμο χωρίς να ελέγχετε καν την πηγή σας; Από πού παίρνετε τις πληροφορίες σας; Δεν υπάρχει κάποιος σε αυτήν τη χώρα να ενημερώσει υπεύθυνα, να διαψεύσει τους καραγκιόζηδες. Όταν κάποιος έχει αναλάβει το ρόλο του θεματοφύλακα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας οφείλει να προσέχει πάρα πολύ τι και πότε το δημοσιεύει.
Φτου σας ξεφτίλες. Κινδυνολογείτε ασύστολα με σκοπό τι; Αυτοί που σας διαβάζουν φταίνε. Σας σβήνω από τα bookmarks μου.

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ



Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, για κάθε 100 άτομα με συμπτώματα της νέας γρίπης υπάρχουν άλλοι 100 που θα κολλήσουν και δε θα καταλάβουν τίποτα. Επίσης σύμφωνα με μία έγκριτη δημοσίευση του NEJM (και την οποία αναλύσαμε εδώ), το 30% των υγιών ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν ήδη ανοσία και δεν πρόκειται εξ' ορισμού να κολλήσουν.

Ας κάνουμε μερικούς υπολογισμούς. 10 εκατομμύρια Έλληνες εκ των οποίων τα 3 εκατ. έχουν ανοσία. 2 εκατ. ισχυρίζονται οι λοιμωξιολόγοι μας ότι θα γριπωθούν. Άρα, άλλα 2 εκατ. θα κολλήσουν και δε θα νοσήσουν. Συνεπώς 3+2=5 εκατ. συμπατριώτες μας θα έχουν αντισώματα χωρίς να εμβολιαστούν. Πριν τον εμβολιασμό δεν γίνεται έλεγχος αντισωμάτων. ΑΡΑ, 1 στους 2 εμβολιαζόμενους θα κάνει το εμβόλιο άνευ λόγου και αιτίας, θα πάρει και τα 5 μg θειομερσάλης να τα χαίρεται, θα νομιμοποιήσει και το νοσολάγνο ιατροβιομηχανικό ιερατείο. 

Μπορεί οι υπολογισμοί μου να είναι υπερβολικοί, όμως σε τίποτα δε φτάνουν την υπερβολή των υπεργιατρών μας, οι οποίοι συνιστούν εμβολιασμό και με τα δύο εμβόλια: αυτό κατά της εποχικής και με το πανδημικό. Βέβαια, δεν μπορεί να μη γνωρίζουν ότι το στέλεχος της εποχικής γρίπης εξαφανίστηκε από τη γη. Δεν είναι δυνατόν να μην το γνωρίζουν επειδή αναφέρεται ρητά στα στοιχεία του ΚΕΕΛ (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων) και του ΚΕΕΛΠΝΟ, του άγρυπνου φρουρού της υγείας μας (Κοιτάξτε τους πίνακες 4 και 5 και το διάγραμμα 3. Φαίνεται η σαφής αντικατάσταση, εβδομάδα με εβδομάδα, του παλιού στελέχους από το νέο). 
Εγκλωβισμένοι στη άγονη γραμμή του "όσο περισσότερα εμβόλια τόσο καλύτερα", αδυνατούν να παραδεχτούν την πατάτα τους και σφυρίζουν κλέφτικα κάνοντας τους αδιάφορους και βγάζοντας σέντρες ακριβείας στα ταμεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Εκεί ακριβώς μας στέλνουν όλους. Και να μην ακούω χαριτωμενιές του στυλ "τα εμβόλια είναι δωρεάν". Αν είναι δωρεάν να μας τα χαρίσουν οι εταιρείες και να μην πληρώνουμε και τις εισφορές μας στο ΙΚΑ. Οι καταρρέοντες ασφαλιστικοί μας οργανισμοί χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στις big pharmas (our money, their decision!), επειδή οι γιατροί μας δε θέλουν να παραδεχτούν ότι παραπλάνησαν τον κόσμο δίνοντας οδηγίες εμβολιασμού ΚΑΙ με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, το οποίο φέτος έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Ποιοί τα συνταγογραφούν αυτά; Ο μανάβης της γειτονιάς μου; Όχι βέβαια. Κατά τα άλλα, σίγουρα θα κληθούμε να βάλουμε πάλι το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουμε τα ταμεία μας, θα κληθούμε να δουλέψουμε μερικά χρονάκια περισσότερο, θα κλάψουμε, θα αγχωθούμε και κάποιοι που ευθύνονται για αυτήν την κατάντια θα σφυρίζουν αδιάφορα, οργανώνοντας το επόμενο ταξιδάκι τους στην Καραϊβική!

Επίσης, ο ρόλος των μίντια στην φούσκα της νέας γρίπης είναι απερίγραπτος. Μας έχουν πρήξει (συγγνώμη για την έκφραση) με τα σχολεία που κλείνουν, τη στιγμή που η Υπουργός υγείας βγήκε σήμερα και δήλωσε ότι έχει κλείσει μόνο (ναι, μόνο) το 0,15% των σχολείων. Το ζουμάρισμα των μέσων στο έλασσον είναι τόσο ισχυρό, που έχει πλέον παραμορφώσει ολοκληρωτικά τον φακό μέσα από τον οποίο εκλαμβάνουμε την πραγματικότητα (και συγγνώμη για την υπενθύμιση, αλλά πάντα υπάρχει ένας φακός στην πρόσληψη της πραγματικότητας: αισθητικός, αισθητηριακός, κοινωνικός, μορφωτικός, ταξικός κλπ κλπ. Αυτός ο φακός ορίζει και την έννοια της φιλίας άλλωστε: δύο άτομα που μοιράζονται τις ίδιες παραμορφώσεις. Τεσπά. Πάλι παρασύρθηκα!). Αυτό από το οποίο κινδυνεύει ο Έλληνας δεν είναι η γρίπη, αλλά το γριπώδες παραλήρημα των ΜΜΕ. Πρός αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν πρέπει να γίνει εμβολιασμός. Η γρίπη δεν είναι κάτι ακίνδυνο. Κάθε χρόνο 1000 άτομα πεθαίνουν από γρίπη στη χώρα μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι δεν χρειάζεται υγειονομικό γιουρούσι και ΜΑΖΙΚΟΣ εμβολιασμός. 

Τέλος, θα ήθελα να βάλω ένα τέλος. Έχει φανεί ότι η περίπτωση της νέας πανδημίας αποτελεί μία άσκηση υγειονομικής υποταγής της κοινωνίας και μία καραμπινάτη περίπτωση συνεργασίας αρχών και βιομηχάνων με στόχο τα ταμεία των πολιτών (ιδιωτικά και δημόσια). Βαρέθηκα να ξοδεύω φαιά ουσία δίνοντας μάχες χαρακωμάτων. Η δύναμη των μίντια είναι ασύγκριτη. Αρκεί ένας γιατρός να σηκώσει το μανίκι του και να προβάλλει προς εμβολιασμό το λαπαδιασμένο μπράτσο του για να σιγήσει κάθε λογική αμφισβήτηση. Αρκεί ένας βλαχοδημοσιογράφος να ζουμάρει σε ένα νοσηλευόμενο παιδί για να καμφθεί κάθε εμπεριστατωμένος ισχυρισμός. Τέρμα λοιπόν η γρίπη από αυτό το μπλογκ. Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

ΥΓ: Τα μέλη του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία εκδίδουν οδηγίες αγοράς φαρμάκων που κοστίζουν αδρά στον φορολογούμενο, δε θα έπρεπε να δημοσιεύσουν (π.χ. στο site του ΚΕΕΛΠΝΟ) τα περιβόητα conflicts of interest (σύγκρουση συμφερόντων)?

Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΗΜΑΤΩΝ!

Είναι ανατριχιαστικό ότι αφορά πλέον την αποδοχή ή όχι του εμβολιασμού εναντίον της υποτιθέμενης απειλής Η1Ν1. Οι Υπουργοί Υγείας και οι επίτροποι υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο ξεκαθαρίζουν προς το κοινό ότι ο εμβολιασμός είναι προαιρετικός. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το ευρύ κοινό και τα στελέχη της υγείας δεν αποδέχονται να εμβολιασθούν όχι γιατί "φοβούνται την ένεση" αλλά επειδή δεν έχουν πεισθεί περί της ανάγκης του εμβολιασμού. Τα ΜΜΕ και οι τηλε-λοιμωξιολόγοι έχουν τρελαθεί στο να διατυμπανίζουν τα της απόλυτης ανάγκης του εμβολιασμού και να τρομοκρατούν το κοινό. Μέσα σε νοσοκομεία υπαρχούν στοιχεία ότι κυκλοφορούν ενημερωτικά υπηρεσιακά που εμφανίζουν προς το προσωπικό τον εμβολιασμό ως υποχρεωτικό, με τάσεις στιγματισμού όσων δεν δεχθούν να εμβολιασθούν. Οι περίφημοι ειδικοί δηλώνουν προς τους συναδέλφους τους γιατρούς ότι "έχουν υποχρέωση προς τον πάσχοντα άρρωστο να εμβολιασθούν άμεσα". Προφανώς οι διοικήσεις των νοσοκομείων-που αυτονόητα δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την υγεία των εργαζομένων-δηλώνουν ότι φοβούνται μήπως και γίνει καμμιά μήνυση από ασθενή που πιθανά νοσήσει από Η1Ν1 ότι τον κόλλησε εργαζόμενος γιατρός ή νοσηλευτής. Στα ΜΜΕ προβάλλονται εικόνες από τα μπράτσα των "εμβολιοφρόνων" ιατρών που τα τρυπάει αριστερά η βελόνα που περιέχει το εμβόλιο της εναντίον της εποχικής και δεξιά η βελόνα που περιέχει το καινούργιο εμβόλιο εναντίον του Η1Ν1. Όσοι γιατροί δεν δεχτούν να εμβολιασθούν στιγματίζονται ως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Τραγική κατάσταση, ευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, επίσημη κατάργηση της αρχής της βούλησης και των δικαιωμάτων του ασθενούς και του πολίτη, δείγμα της σήψης που έχει διαποτίσει την κοινωνία που ζούμε, ευτελισμός των λειτουργών της υγείας. Νομίζω ότι επιστρέφουν οι μαύρες εποχές της δήλωσης των πολιτικών φρονημάτων. Μόνο που οι εθνικόφρονες θα είναι πλέον όσοι δέχονται να εμβολιασθούν. Αυτοί που δεν θα λένε όχι στα προιόντα της φαρμακοβιομηχανίας σήμερα και αύριο, στο εγγύς και το απώτατο μέλλον θα είναι πλέον οι σύγχρονοι εθνικόφρονες. Αυτοί θα είναι και εκείνοι που θα γίνονται στο μέλλον ηγέτες, ακαδημαικοί, opinion leaders. Οι άλλοι θα είναι τα μαύρα πρόβατα, οι μη-εκλεκτοί του Μεγάλου Αδελφού, τα απόβλητα που θα ρίπτονται στο πυρ της κολάσεως. Ισως επαναλειτουργήσουν οι τόποι εξορίας στους οποίους θα μεταφέρονται για αόριστο χρόνο όσοι αρνούνται να δεχθούν την ευλογία των πολυεθνικών.

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΒΡΩΜΑΕΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ!

Μη χάσετε το τέλος!

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

VAXIGRIP




Μιά και έχουμε νέα διοίκηση στο ΚΕΕΛΠΝΟ, έχω μία αφελή ερώτηση. Πρέπει γιατρέ μου να εμβολιάζονται οι ευπαθείς ομάδες κατά του ιού της παλιάς κακής εποχικής γρίπης; By the way, τα εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων, ενώ πλέον στα φαρμακεία βρίσκεται και το εισαγόμενο Vaxigrip, το οποίο είναι κατά 40% ακριβότερο.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΠΛΗΓΜΑ


Παραιτήθηκε για λόγους υγείας, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Κύριος Πιερουτσάκος. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου, οδηγήθηκε σε αυτήν την πράξη για λόγους υγείας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι η παραίτηση οφείλεται σε δύο λόγους: 1) Στην ανάρτηση του CODEHEALTH και 2) στις παρενέργειες του εμβολίου. Υπενθυμίζουμε ότι ο Κύριος Πιερουτσάκος ήταν ο πρώτος 'Ελληνας που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της νέας γρίπης. Φήμες που θέλουν τον Κύριο Πρόεδρο να περιλαμβανόταν στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου διαψεύδονται, εκ των πραγμάτων.

Η ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ Η VIRTUAL REALITY ΤΩΝ ΜΜΕ


Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αρνείται να κάνει το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης. Σαν λόγος της άρνησης, προβάλλεται από τα ΜΜΕ ο φόβος των παρενεργειών. Βολεύει πολύ αυτή η δικαιολογία τα ΜΜΕ. Πρώτον τους δίνει νέο υλικό για τρομολάγνα ρεπορτάζ, τα οποία έχουν εξασφαλισμένη τηλεθέαση, αλλά το κυριώτερο τα απαλλάσσει ως συνένοχους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Ο λόγος για τον οποίον οι καθ' ύλην αρμόδιοι δεν εμβολιάζονται είναι ότι δεν έχουν πειστεί ότι η νέα γρίπη είναι επικίνδυνη, παρ' όλα τα πτώματα που άπλωσαν μπροστά τους τα ΜΜΕ. Τα τελευταία προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τα ίδια μας τα μάτια, ότι δηλαδή πρόκειται για μια κανονική γρίπη και τίποτα περισσότερο (αλλά ούτε τίποτα λιγότερο), δεν υπάρχει. Πρόκειται για την κλασσική μέθοδο των ΜΜΕ, δηλαδή αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως πραγματικότητα δεν υφίσταται , αλλά ισχύει αυτό που σου δείχνει η εικόνα τους.
Η άρνηση εμβολιασμού αντιστοιχεί σε άρνηση να καταπιούν το παραμύθι της εικονικής πραγματικότητας που έπλασαν τα ΜΜΕ σε συνεργασία με μερικούς πεφωτισμένους υγειονομικούς εγκάθετους, και όχι στον φόβο των παρενεργειών.
Όσες φορές και αν εμβολιαστεί δημοσίως η Κα Γιαμαρέλλου, με τίποτα δεν πρόκειται να μεταπείσει τους επιστήμονες ότι το κλάσμα επικινδυνότητα γρίπης προς επικινδυνότητα εμβολίου τείνει προς το μηδέν, όχι λόγω μεγάλου παρονομαστή, αλλά λόγω μηδενικού αριθμητή.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΧΕΙΜΩΝΑΣ


Το κείμενο είναι του Γιώργου Χειμωνά, από το voukwlos.blogspot.com

Έφερα στον νου μου πάμπολλες λατρευτικά αφοσιωμένες αγάπες γυναικών προς άντρες που θα διέψευδαν αμέσως τον, εξεζητημένο άλλωστε, ισχυρισμό της Ρ. και ταυτόχρονα, ωστόσο, σκέφθηκα τη διαφορετικότητα των γυναικείων και ανδρικών συναισθημάτων, ιδίως των ερωτικών. Στην ιδανική ερωτική σχέση της η γυναίκα εξαντλεί όλα τα αιτήματα της δικαίωσής της, ως προσώπου προπαντός, αλλά και ως ύπαρξης ή, έστω, εξασφαλίζει τον ουσιωδέστερο όρο για να προχωρήσει απερίσπαστη προς ό,τι θεωρεί επιτυχία για τον δημιουργικό εαυτό της. Ενώ για τον άντρα, στην αντίστοιχη περίπτωση, περισσεύουν πολλά (και μάλλον τα σημαντικότερα γι' αυτόν) τέτοια αιτήματα ­ που, θά 'λεγε κανείς, η ερωτική δικαίωση μοιάζει να τα κάνει ακόμη πιο επιτακτικά. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα είναι ικανή, και ώριμη, για την ιδανικότητα της ερωτικής σχέσης, τοποθετώντας εκεί, με πολλή υγεία κι ακόμα περισσότερη υγιεινή, ολόκληρη τη φυσιολογία της ανθρώπινης κατάστασης ­ ο άντρας όμως όχι.

Σημαίνει ακόμα, πέρα από την ολιγάρκεια της πρώτης και την απληστία του δευτέρου, ότι ο άντρας πάσχει από μια χρόνια, ανεκπλήρωτη φιλοδοξία ανόρθωσης, που ξεπερνάει κατά πολύ το σπουδαίο γεγονός της ανόρθωσης του ανθρωπίνου όντος στα δύο του κάτω άκρα, όπου η γυναίκα πιστεύει, και πολύ σωστά, ότι μ' αυτό τέλειωσε οριστικά κάθε ιστορία περαιτέρω ανόρθωσης. Και προφανώς αυτή η φιλοδοξία πρέπει να υπαγορεύεται από μια λειτουργία, αμιγώς αρσενική, επικράτησης και θριάμβου, η οποία, τουλάχιστον στο επίπεδο των φυσικών προδιαγραφών του φύλου, λείπει από τη γυναίκα σαν περιττή. Ο θρίαμβός της εξάλλου στη σχέση της είναι με το παραπάνω αρκετός, μια και η γυναίκα πάντα θριαμβεύει στη σχέση της με τον άντρα· ο μόνος τρόπος να θριαμβεύσει ο άντρας είναι να αρνηθεί να μπει σ' αυτήν.

Το γεγονός είναι ότι η γυναίκα είναι σκανδαλωδώς ευνοημένη από τη φύση. Βρίσκεται πιο κοντά της, την έχει πάντα με το μέρος της ­ η φύση συνεχίζεται μέσα της, χρησιμοποιεί το σώμα της για ν' αναπαραχθεί. Ας μην το ξεχνάμε: η γυναίκα έχει συγγένεια με το φως του φεγγαριού (που στον άντρα προκαλεί την επιληψία), με τις παλίρροιες των ωκεανών. Ο άντρας είναι αφύσικος, τεχνητός. Κατασκευασμένος μέσα σ' ένα ανοίκειο γυναικείο ικρίωμα, το σώμα της μητέρας του, κατασκευασμένος ακόμα από εντολές κύρους και εξουσίας, «ανδρισμού» και αντοχής, τις οποίες, στη διάρκεια της σύντομης ζωής του, είναι καταναγκασμένος πειθήνια και καθημερινά να εκτελεί. Κι ας μην επικαλεστεί κανείς τις κοινότοπες ιστορικοκοινωνικές αιτιότητες ­ ασφαλώς ισχύουν, αλλά βασίζονται στους δεδομένους, βιολογικούς χαρακτήρες του φύλου του.

Αποκλεισμένος από το άλλο ανθρώπινο σώμα, μη έχοντας ποτέ καμιά ενσυνείδητη συγκοινωνία αίματος με το άλλο σώμα, όπως έχει η γυναίκα με το κύημά της ­ ούτε καν έξοδο αίματος, όπως εκείνη, παρά μονάχα όταν το σώμα του εκτεθεί στη βία, έχει ένα σώμα μοναχικό κι αδιαπέραστο· κλειστό, δηλαδή απειλημένο. Που δεν ανοίγει ποτέ, ούτε κατά την ερωτική του δράση, οπότε κλείνει ακόμη περισσότερο και το κάθε σώμα αποχωρεί, αποσύρεται στην πιο απόλυτη δική του σιωπή, που είναι η ηδονή. Αντίθετα, το σώμα της γυναίκας, προτού κι αυτό απουσιάσει από την ερωτική ένωση, είναι ένα σώμα πάντα ανοιχτό ­ ο υπέροχος αυτός κάλυκας που είναι φτιαγμένος για να υποδέχεται και για να περιβάλλει.

Κι αφού η γυναίκα τον άντρα μονάχα να τον αγαπάει μπορεί και τίποτε άλλο, θα κάνω εγώ, ένας άντρας, το εγκώμιο γι' αυτό το αυτοδημιούργητο θαύμα που είναι ο άντρας. Χαριστικά θα βάλω πρώτη στη σειρά τη συμβολή της γυναίκας, που σίγουρα βοηθάει να συντελεσθεί, κυρίως με το ανεκτίμητο (και κατ' εξοχήν γυναικείο) χάρισμά της, που είναι ο αλάθητος ρεαλισμός της. Χωρίς αυτόν ο άντρας θα παράπαιε, ακόμα θα περιπλανιόταν, θα είχε χαθεί μέσα στις ομίχλες των επικών του φαντασιώσεων ­ ένα χάρισμα που η γυναίκα, αν το θελήσει, μπορεί να το μεταποιήσει σε θανάσιμο ανδροκτόνο εργαλείο ­ αν θελήσει να υπονομεύσει, χρησιμοποιώντας το, όλες τις ευσυγκίνητες μυθολογίες, που χάρη σ' αυτές και αποκλειστικά μ' αυτές ο άντρας επιβιώνει.

Χειρώνακτας του πολιτισμού αλλά και εγκέφαλός του, έκτισε από την αρχή τον κόσμο με μέτρο τον άνθρωπο. Κι αν αυτός ο κόσμος φαίνεται να είναι ανδροπρεπής, εκεί που χρειάζεται γίνεται θηλυκός, πολύ τελειότερα απ' ό,τι θα τον έπλαθε η ίδια η γυναίκα: χάρη στον άντρα η τέχνη κατοικήθηκε από εξαίσιες (αν και ανύπαρκτες) γυναίκες και πήραν γυναικείο όνομα οι πιο αυστηρές εξουσίες της ζωής ­ ενώ κράτησε για τον εαυτό του τον δυστυχισμένο ρόλο του ηττημένου, δηλαδή αυτός επωμίστηκε με αυταπάρνηση τη μεταφυσική μοίρα της ήττας που βαραίνει το ανθρώπινο γένος. Δεν δέχθηκε χαρμόσυνους αγγέλους όπως η Θεοτόκος, δεν έπεσε σε ερωτική έκσταση όπως η Αγία Θηρεσία· ταπεινά κι αγόγγυστα υπηρέτησε τη θητεία του στα τάγματα του Θεού. Δεν είχε μεγαλομανιακές ακουστικές ψευδαισθήσεις όπως η Ιωάννα της Λορραίνης ­ ανώνυμος αφανίσθηκε σε ατέλειωτους και άδικους πολέμους (και καμιά δεν έχει σημασία ότι ο ίδιος τους ξεκίνησε), εξοντώθηκε σε ισόβιες δουλείες. Ανιδιοτελής, αθώος αλλά ευφυής, εύπιστος με τη θέλησή του ­ εύθραυστος και χωρίς ­ σε αντίθεση με τη γυναίκα ­ να επιζεί του θρυμματισμού του· ασκημένος από ένστικτο να επινοεί τεχνάσματα του κυνηγιού για την τροφή της ομάδας, να αγρυπνάει για τους κινδύνους· από γεννήσεως ανυπεράσπιστος, γιατί η φύση τού πήρε πίσω όλα τα όπλα του, έμεινε πάντα πολεμιστής, άοπλος και με χίλιους τρόμους γενναίος. Εκπνευμάτωσε τη φυσική του ρώμη και την έκανε δύναμη, κυρίως τόλμη, μυαλού και κραδασμό ιδεών. Αυτός είδε τα όνειρα όταν ήρθαν οι μεγάλες νύχτες ­ κι όλα αυτά από το τίποτα, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από κανέναν. Έχοντάς τα όλα αντίξοα, και πιο πολύ αντίξοη τη γυναίκα που τον αγάπησε.

Και λυπηθείτε τον, με την πιο ευγενικιά, την πιο τρυφερή λύπη, γι' αυτή την απέραντη, την ως το τέλος αβοήθητη μοναξιά του. Δείτε τον, παραμερίζοντας τις αγορίστικες κομπορρημοσύνες του, τα απελπισμένα χάδια της μάνας του ­ παραμερίστε τα όλα: τα αφηρημένα αγγίγματα της γυναίκας του, τα αρπαχτικά και φιλημένα χεράκια των παιδιών του και δείτε τον σε όλη του την ανέχεια. Και μη του μιλάτε, αφήστε τον να σωπαίνει όταν σωπαίνει. Και αν αρχίσει να κλαίει ξαφνικά, ποτέ μην τον ρωτήσετε γιατί.

Γιώργος Χειμωνάς.


Και κάτι ακόμα από τον Εχθρό του Ποιητή. Από το http://afterzed.gr/kartasos//bio/giorgosxeimonas.html

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
«η σχέση του ποιητή με τον εχθρό του»

Από καιρό από χρόνια πολλά ακολουθεί τον ποιητή ένας μυστηριώδης πρίγκιπας του πολέμου. Κανένας δεν γνωρίζει ποιος είναι. Τη γενιά του το όνομά του το σκοπό του. Είναι πάντα μονάχος με σιωπή και σαν από ένα καθήκον ακολουθεί τον ποιητή. Στο τέλος τον υποτάσσει. Την ανύπαρκτη σχέση του μ’ αυτόν τώρα την κάνει σχέση. Αλλά μια σχέση τρομερή άδικη. Ανεξήγητη ως το τέλος. Με μιαν ανεξιχνίαστη κακία βασανίζει ταπεινώνει αναίτια τον ποιητή του βγάζει τα μάτια. Τον κλείνει στην φυλακή κι ο ποιητής πεθαίνει όμως αυτό δεν έχει σημασία. Γιατί εχθρός του ποιητή δεν μπορεί να είναι ο θάνατος. Ο ποιητής δεν φοβάται το θάνατο το λέει. Ο θάνατος είναι φυσικός η ποίηση είναι υπερφυσική. Ποιος μπορεί να είναι αυτός ο άγνωστος εχθρός του ποιητή. Ο προαιώνιος κακούργος των ποιητών. Τότε άκουσα τον οιωνό με το κλειστό το στόμα. Μοίρα του ποιητή είναι η τιμωρία. Χωρίς κανένα έλεος χωρίς αιτία χωρίς να υπάρχει έγκλημα. Ο βασιλιάς είναι ένα άγνωστο αδυσώπητο πλάσμα κακό. Έχει αποστολή κι υπόσταση να ταπεινώνει να τρομάζει. Να βασανίσει ν’ αφανίσει τον ποιητή. Γιατί ο ποιητής έχει πάντα έναν εχθρό. Η ποίησή του κι η ζωή του η ίδια κρέμονται από την αναμέτρησή του μ’ αυτόν. Ποίημα είναι ό,τι δια της βίας σώζεται από τον πόλεμο του ποιητή μ’ αυτόν τον πανίσχυρο φυσικό εχθρό. Έτσι ζει πάντα ο ποιητής. Απειλημένος καταπατημένος δικασμένος. Μέσα στο σκοτάδι γιατί άγρια τον τύφλωσαν. Με θανάσιμη αγωνία με μεγάλες κινήσεις στον αέρα. Φυλάγεται αλλά έρχεται πάντα η ώρα που θα τρομάξει και θα νικηθεί. Αυτό είναι το νόημα της μπαλάντας... Το ήξερα από πάντα αυτόν το πρώτο νόμο της ποίησης... Ότι η ποίηση είναι το μοναδικό πράγμα στον κόσμο που έχει αιτία και γι’ αυτό αφανίζεται ρημαγμένη από κάτι που δεν έχει αιτία. Τέτοιο είναι πάντα το τέλος των ποιητών να καταστρέφονται χωρίς αιτία.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ο εχθρός του ποιητή)

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΚΥΡ ΠΡΟΕΔΡΕ. ΧΑΛΟΟΥ!


Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009 (Κλέοπα και Ζηνωβίου) ολοκληρώθηκε η πρώτη κλινική πιλοτική δοκιμή ασφάλειας του νέου αντιγριπικού εμβολίου στην Ελλάδα. 8 άτομα εμβολιάστηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και με τα δύο εμβόλια. Σύμφωνα με ανταποκρίσεις των διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, μεταξύ των εμβολιασθέντων περιλαμβάνετο και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κύριος Πιερρουτσάκος, ο οποίος σε μία πράξη πρωτοφανούς αλτρουισμού εδέχθη να μετατραπεί σε πειραματόζωο. Μετά την στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων δήλωσε στη δημοσιογράφο της ΝΕΤ, Κα Πόπη Τσαπανίδου "Τα εμβόλια όλων των εταιρειών είναι ασφαλή. Πρέπει να κάνουν ΟΛΟΙ το εμβόλιο". Πληροφορίες που λένε ότι μετά από αυτό το πείραμα οι ρυθμιστικές αρχές της Ελβετίας επανεξετάζουν τη στάση τους, δεν επιβεβαιώθηκαν. Οι λεπτομέρειες της κλινικής δοκιμής, π.χ. αν κάθε συμμετέχων έκανε δύο εμβόλια ή αν χωρίστηκαν κατά διπλό τυφλό τρόπο σε δύο ομάδες των τεσσάρων, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Θα ακολουθήσει δημοσίευση σε έγκριτο ιατρικό περιοδικό (π.χ. "Τα Νέα του Βουνού και Του Λόγγου").

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ



Από τα νοσοκομεία θα δίνονται τα νέα εμβόλια. Θέση κλειδί στην οργάνωση της διανομής και του προγράμματος θα έχουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί. Όλοι θα πάρουν και ειδικό επίδομα εμβολιασμού!
Λέτε να το αφαιρέσουν από τους συντελεστές του
codehealth για να μας εκδικηθούν; Από μεριά μας αιτούμεθα ειδικό επίδομα αντιεμβολιασμού. Τόσο κόπο ρίξαμε γράφοντας. Πάλι άλλοι θα πάρουν τα επιδόματα; Αθάνατη Ελλάδα των επιδομάτων και των αομάτων!

(ΠΟΥ)ΚΡΑΝΙΑ


Κάτι δεν πάει καλά στην Ουκρανία. Σε τρεις επαρχίες της χώρας μέσα σε 10 μέρες άρχισαν να πεθαίνουν σαν τα κοτόπουλα από κάτι που οι ίδιοι αποκαλούν γρίπη, χωρίς να γνωρίζει κανείς που οφείλονται οι θάνατοι. Η Ουκρανία είναι μία χώρα με ελλιπείς υγειονομικές υποδομές, με υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης και με ένα αυταρχικό καθεστώς με πλούσια παράδοση στο να εξάγει τα προβλήματά της και να τα χρησιμοποιεί για απόκτηση αντισταθμιστικών οφελών και πολιτικών πλεονεκτημάτων. Κανείς δε γνωρίζει πόσοι πέθαναν, πόσοι προσβλήθηκαν. Αν πρόκειται για τον Η1Ν1 τότε τα πράγματα δεν παν καλά. Κλιμάκιο του ΠΟΥ έχει ήδη φτάσει στη χώρα για να μελετήσει την κατάσταση. Προβλέπω νέα αλλαγή του ορισμού της πανδημίας : "πανδημία έχουμε όταν γίνεται χαμός στην Ουκρανία!"