Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Η ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ Η VIRTUAL REALITY ΤΩΝ ΜΜΕ


Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων αρνείται να κάνει το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης. Σαν λόγος της άρνησης, προβάλλεται από τα ΜΜΕ ο φόβος των παρενεργειών. Βολεύει πολύ αυτή η δικαιολογία τα ΜΜΕ. Πρώτον τους δίνει νέο υλικό για τρομολάγνα ρεπορτάζ, τα οποία έχουν εξασφαλισμένη τηλεθέαση, αλλά το κυριώτερο τα απαλλάσσει ως συνένοχους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Ο λόγος για τον οποίον οι καθ' ύλην αρμόδιοι δεν εμβολιάζονται είναι ότι δεν έχουν πειστεί ότι η νέα γρίπη είναι επικίνδυνη, παρ' όλα τα πτώματα που άπλωσαν μπροστά τους τα ΜΜΕ. Τα τελευταία προσπάθησαν να μας πείσουν ότι αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τα ίδια μας τα μάτια, ότι δηλαδή πρόκειται για μια κανονική γρίπη και τίποτα περισσότερο (αλλά ούτε τίποτα λιγότερο), δεν υπάρχει. Πρόκειται για την κλασσική μέθοδο των ΜΜΕ, δηλαδή αυτό που αντιλαμβάνεσαι ως πραγματικότητα δεν υφίσταται , αλλά ισχύει αυτό που σου δείχνει η εικόνα τους.
Η άρνηση εμβολιασμού αντιστοιχεί σε άρνηση να καταπιούν το παραμύθι της εικονικής πραγματικότητας που έπλασαν τα ΜΜΕ σε συνεργασία με μερικούς πεφωτισμένους υγειονομικούς εγκάθετους, και όχι στον φόβο των παρενεργειών.
Όσες φορές και αν εμβολιαστεί δημοσίως η Κα Γιαμαρέλλου, με τίποτα δεν πρόκειται να μεταπείσει τους επιστήμονες ότι το κλάσμα επικινδυνότητα γρίπης προς επικινδυνότητα εμβολίου τείνει προς το μηδέν, όχι λόγω μεγάλου παρονομαστή, αλλά λόγω μηδενικού αριθμητή.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3:26 π.μ.

    Πληροφόρηση σχετικά με H1N1, από την πλέον έγκυρη (evidence based medicine) βάση επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την Υγεία (Cochrane Collaboration).

    1. Cochrane Influenza Resources
    (http://www.cochrane.org/influenza/index.html)

    2. Cochrane Influenza Resources: evidence from Cochrane Reviews
    (http://www.cochrane.org/influenza/reviews.html#vaccineworker)

    3. Does every new influenza reassortant virus qualify as a pandemic virus?
    Guest Editorial
    (http://clinicalevidence.bmj.com/ceweb/resources/editors-letter-full.jsp?src=editorsletter_intro)

    4. A Whole Industry Is Waiting For A Pandemic - Interview with Epidemiologist Tom Jefferson
    (http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,637119,00.html)

    Σταύρος Κυριαζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή