Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΜΑ, ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΒΑΡΕΣΕ ΠΡΩΤΟΣ!


Απογοητευτικό, μέχρι στιγμής, το ποσοστό του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων που εμβολιάζεται κατά της νέας γρίπης.

Όσο και αν σας φανεί παράξενο δε συμφωνούμε με τη στάση των γιατρών και νοσηλευτών, ιδίως με αυτούς που δουλεύουν σε κλινικές με βαρέως πάσχοντες (π.χ. ΜΕΘ, ΤΝ, Καρδιολογικές κλπ).Όπως έπρεπε πέρυσι να εμβολιαστούν με το εμβόλιο κατά της παλιάς γρίπης έτσι και φέτος είναι λογικό να εμβολιαστούν με το εμβόλιο για το νυν εποχικό στέλεχος, δηλαδή τη νέα γρίπη Η1Ν1. Η γρίπη δεν είναι κάτι που πρέπει να λαμβάνεται αψήφιστα. Σκότωνε, σκοτώνει και θα σκοτώνει τους αδύναμους, έστω και αν το φετινό στέλεχος φαίνεται λιγότερο επικίνδυνο.


'Ομως δε θα ηθικολογήσουμε, δε θα κατηγορήσουμε τους νοσοκομειακούς που δεν εμβολιάζονται. Θα κατηγορήσουμε τους επιστημάρχιδες ειδικούς και τα μίντια που μας πίεσαν τόσο πολύ για να αποδεχτούμε ένα χαμηλής επικινδυνότητας στέλεχος της παλιάς Η1Ν1 ως μείζον απειλή, που στο τέλος εξ΄αντιδράσεως αρνιόμαστε να δεχτούμε την νομοτέλειά τους. Αυτοί κερδίζουν σε κύρος και χρήμα και εμείς θα τους χαλάσουμε το πάρτυ, θα σαμποτάρουμε το επιχείρημα-επιχείρησή τους. Παιδιάστικες αντιδράσεις αλλά, "μαμά αυτός με χτύπησε πρώτος"!

Πριν σηκώσει επιδεικτικά το μανικάκι της η κυρία Ξενογιαννακοπούλου (φτου σκουληκομυρμηγκότρυπα), πριν βγούν έμπλεοι επιστημονικού δέους η κυρία Γιαμαρέλου, ο κύριος Πιερρουτσάκος και όλο το ιερατείο της ιατρικής νομενκλατούρας που έχει να πιάσει πιεσόμετρο στα χέρια της 20 χρόνια, έπρεπε να σκεφτούν την αντισυσπείρωση που θα προκαλούσαν οι άφρωνες προτροπές τους.
Η ηθικολογία είναι το όπλο των απελπισμένων. Η πρεμούρα τους είναι τόσο κραυγαλέα που το ποιμνιό τους αποφάσισε να την κάνει όχι με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά με άλμα τριπλούν.


Παρ' όλ' αυτά επαναλαμβάνω. Οι μεγαλουπεύθυνοι "ειδικοί" δεν είναι οι δάσκαλοι των απλών γιατρών που μάχονται για τους ασθενείς τους. Στο άσπρο των ηγεσιών τους να μην αντιπαρατάξουν το μαύρο της τυφλής άρνησης. Ο επιστήμονας διακρίνει και τις ενδιάμεσες αποχρώσεις.
Οι γιατροί κλινικών που δουλεύουν με ασθενείς υψηλού κινδύνου δεν πρέπει να μιμηθούν σε ανευθυνότητα τους διευθυντές τους. Να εμβολιαστούν και ταυτόχρονα να δώσουν στον απλό κόσμο το νηφάλιο μήνυμα της ήρεμης αντιμετώπισης.

Γρίπη είναι θα περάσει.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10:14 μ.μ.

    enter = παράγραφοι

    παραγραφοι = ευκολοδιάβαστο κείμενο

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10:15 μ.μ.

    enter = παράγραφοι

    παραγραφοι = ευκολοδιάβαστο κείμενο

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλύτερα τώρα, έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή