Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ



Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις, για κάθε 100 άτομα με συμπτώματα της νέας γρίπης υπάρχουν άλλοι 100 που θα κολλήσουν και δε θα καταλάβουν τίποτα. Επίσης σύμφωνα με μία έγκριτη δημοσίευση του NEJM (και την οποία αναλύσαμε εδώ), το 30% των υγιών ατόμων, ανεξαρτήτως ηλικίας, έχουν ήδη ανοσία και δεν πρόκειται εξ' ορισμού να κολλήσουν.

Ας κάνουμε μερικούς υπολογισμούς. 10 εκατομμύρια Έλληνες εκ των οποίων τα 3 εκατ. έχουν ανοσία. 2 εκατ. ισχυρίζονται οι λοιμωξιολόγοι μας ότι θα γριπωθούν. Άρα, άλλα 2 εκατ. θα κολλήσουν και δε θα νοσήσουν. Συνεπώς 3+2=5 εκατ. συμπατριώτες μας θα έχουν αντισώματα χωρίς να εμβολιαστούν. Πριν τον εμβολιασμό δεν γίνεται έλεγχος αντισωμάτων. ΑΡΑ, 1 στους 2 εμβολιαζόμενους θα κάνει το εμβόλιο άνευ λόγου και αιτίας, θα πάρει και τα 5 μg θειομερσάλης να τα χαίρεται, θα νομιμοποιήσει και το νοσολάγνο ιατροβιομηχανικό ιερατείο. 

Μπορεί οι υπολογισμοί μου να είναι υπερβολικοί, όμως σε τίποτα δε φτάνουν την υπερβολή των υπεργιατρών μας, οι οποίοι συνιστούν εμβολιασμό και με τα δύο εμβόλια: αυτό κατά της εποχικής και με το πανδημικό. Βέβαια, δεν μπορεί να μη γνωρίζουν ότι το στέλεχος της εποχικής γρίπης εξαφανίστηκε από τη γη. Δεν είναι δυνατόν να μην το γνωρίζουν επειδή αναφέρεται ρητά στα στοιχεία του ΚΕΕΛ (Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων) και του ΚΕΕΛΠΝΟ, του άγρυπνου φρουρού της υγείας μας (Κοιτάξτε τους πίνακες 4 και 5 και το διάγραμμα 3. Φαίνεται η σαφής αντικατάσταση, εβδομάδα με εβδομάδα, του παλιού στελέχους από το νέο). 
Εγκλωβισμένοι στη άγονη γραμμή του "όσο περισσότερα εμβόλια τόσο καλύτερα", αδυνατούν να παραδεχτούν την πατάτα τους και σφυρίζουν κλέφτικα κάνοντας τους αδιάφορους και βγάζοντας σέντρες ακριβείας στα ταμεία των φαρμακευτικών εταιρειών. Εκεί ακριβώς μας στέλνουν όλους. Και να μην ακούω χαριτωμενιές του στυλ "τα εμβόλια είναι δωρεάν". Αν είναι δωρεάν να μας τα χαρίσουν οι εταιρείες και να μην πληρώνουμε και τις εισφορές μας στο ΙΚΑ. Οι καταρρέοντες ασφαλιστικοί μας οργανισμοί χαρίζουν εκατομμύρια ευρώ στις big pharmas (our money, their decision!), επειδή οι γιατροί μας δε θέλουν να παραδεχτούν ότι παραπλάνησαν τον κόσμο δίνοντας οδηγίες εμβολιασμού ΚΑΙ με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, το οποίο φέτος έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων. Ποιοί τα συνταγογραφούν αυτά; Ο μανάβης της γειτονιάς μου; Όχι βέβαια. Κατά τα άλλα, σίγουρα θα κληθούμε να βάλουμε πάλι το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουμε τα ταμεία μας, θα κληθούμε να δουλέψουμε μερικά χρονάκια περισσότερο, θα κλάψουμε, θα αγχωθούμε και κάποιοι που ευθύνονται για αυτήν την κατάντια θα σφυρίζουν αδιάφορα, οργανώνοντας το επόμενο ταξιδάκι τους στην Καραϊβική!

Επίσης, ο ρόλος των μίντια στην φούσκα της νέας γρίπης είναι απερίγραπτος. Μας έχουν πρήξει (συγγνώμη για την έκφραση) με τα σχολεία που κλείνουν, τη στιγμή που η Υπουργός υγείας βγήκε σήμερα και δήλωσε ότι έχει κλείσει μόνο (ναι, μόνο) το 0,15% των σχολείων. Το ζουμάρισμα των μέσων στο έλασσον είναι τόσο ισχυρό, που έχει πλέον παραμορφώσει ολοκληρωτικά τον φακό μέσα από τον οποίο εκλαμβάνουμε την πραγματικότητα (και συγγνώμη για την υπενθύμιση, αλλά πάντα υπάρχει ένας φακός στην πρόσληψη της πραγματικότητας: αισθητικός, αισθητηριακός, κοινωνικός, μορφωτικός, ταξικός κλπ κλπ. Αυτός ο φακός ορίζει και την έννοια της φιλίας άλλωστε: δύο άτομα που μοιράζονται τις ίδιες παραμορφώσεις. Τεσπά. Πάλι παρασύρθηκα!). Αυτό από το οποίο κινδυνεύει ο Έλληνας δεν είναι η γρίπη, αλλά το γριπώδες παραλήρημα των ΜΜΕ. Πρός αποφυγή κάθε παρεξηγήσεως, δεν ισχυρίζομαι ότι δεν πρέπει να γίνει εμβολιασμός. Η γρίπη δεν είναι κάτι ακίνδυνο. Κάθε χρόνο 1000 άτομα πεθαίνουν από γρίπη στη χώρα μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι δεν χρειάζεται υγειονομικό γιουρούσι και ΜΑΖΙΚΟΣ εμβολιασμός. 

Τέλος, θα ήθελα να βάλω ένα τέλος. Έχει φανεί ότι η περίπτωση της νέας πανδημίας αποτελεί μία άσκηση υγειονομικής υποταγής της κοινωνίας και μία καραμπινάτη περίπτωση συνεργασίας αρχών και βιομηχάνων με στόχο τα ταμεία των πολιτών (ιδιωτικά και δημόσια). Βαρέθηκα να ξοδεύω φαιά ουσία δίνοντας μάχες χαρακωμάτων. Η δύναμη των μίντια είναι ασύγκριτη. Αρκεί ένας γιατρός να σηκώσει το μανίκι του και να προβάλλει προς εμβολιασμό το λαπαδιασμένο μπράτσο του για να σιγήσει κάθε λογική αμφισβήτηση. Αρκεί ένας βλαχοδημοσιογράφος να ζουμάρει σε ένα νοσηλευόμενο παιδί για να καμφθεί κάθε εμπεριστατωμένος ισχυρισμός. Τέρμα λοιπόν η γρίπη από αυτό το μπλογκ. Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

ΥΓ: Τα μέλη του ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία εκδίδουν οδηγίες αγοράς φαρμάκων που κοστίζουν αδρά στον φορολογούμενο, δε θα έπρεπε να δημοσιεύσουν (π.χ. στο site του ΚΕΕΛΠΝΟ) τα περιβόητα conflicts of interest (σύγκρουση συμφερόντων)?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου