Κυριακή 23 Μαΐου 2010

GREECE VS KERDOSKOPOI

Αυτό δεν είναι μηνυτήριος αναφορά. Αυτό είναι διδακτορικό με θέμα το ξεμπρόστιασμα των κερδοσκοπικών μεθόδων του καπιταλισμού.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η ΝΕΑ ΗΘΙΚΟΛΟΓΙΑ

Χθες αποφάσησα να ξεφύγω. Να ξεχάσω το καταρρέον πολιτικό σύστημα, το ΔΝΤ, τους ηλιθιους εραστές του Κιμ Ιλ Σουνγκ (ΚΚΕ).
Οι σκέψεις μου πλανήθηκαν αλλού. Και ως συνήθως βρίσκουν λιμάνι σε αναζητήσεις πνευματικές. Σε ερμηνείες και αποσαφηνίσεις. Εκεί που άλλοι ονειρεύονται παραλίες και έρωτες, εγώ αναλογιζόμουν για το νέο καθωσπρεπισμό, τη νέα ορθότητα (Έχω χάσει γκόμενες έτσι...). Οχι αυτήν που υπηρετούμε ασυνείδητα, αλλά αυτήν που κάποιοι έχουν επιλέξει να μας σερβίρουν μεθοδικά και σκόπιμα. Τα παρακάτω λόγια γράφτηκαν το 1893 από τον Mark Twain. Βρίσκονται στο "The Moral Statistician", που πρωτοδημοσιεύθηκε στο "Sketches, Old and New". Αναφέρεται στην κατασταλτική επιστήμη (Μετάφραση Codehealth).


«Δε θέλω καμιά από τις στατιστικές σας. Τις χρησιμοποίησα όλες για να ανάψω την πίπα μου. Μισώ το σινάφι σας. Συνέχεια προσπαθείτε να αποδείξετε πόσο βλάπτεται η υγεία του ανθρώπου, πόσο πολύ παρεμποδίζεται η διανοητική του λειτουργία και πόσα δολάρια ξοδεύει κατά τη διάρκεια των 92 χρόνων της ζωής του στην απόλαυση της μοιραίας συνήθειας του καπνίσματος, αλλά και στην εξίσου μοιραία απόλαυση του καφέ και του μπιλιάρδου και κανενός ποτηριού κρασί μαζί με ένα ωραίο δείπνο και και….

Και ποτέ δεν προσπαθήσατε να ανακαλύψετε πόση παρηγοριά, χαλάρωση και απόλαυση αντλεί κατά τη διάρκεια της ζωής του ένας άνθρωπος από το τσιγάρο (όλα αυτά αξίζουν δέκα φορές τα λεφτά που θα εξοικονομούσε αν δεν κάπνιζε), ποτέ δε μπήκατε στον κόπο να υπολογίσετε το φρικτό κόστος της απώλειας της ευτυχίας μιας ζωής χωρίς κάπνισμα.

Φυσικά και μπορείτε να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα αρνούμενοι για πενήντα χρόνια να υποκύψετε σε όλες αυτές τις μικρές ακόλαστες απολαύσεις. Αλλά τι θα τα κάνετε; Πού θα τα ξοδέψετε;

Τα χρήματα δε μπορούν να σώσουν την απειροελάχιστη ψυχούλα σας.

Τώρα που σας τα είπα, τα μάθατε πια όλα αυτά. Έτσι δεν είναι; Για ποιο λόγο τότε θέλετε να ζήσετε ισχνοί και μαραμένοι μέχρι τα βαθιά σας γεράματα; Για ποιο λόγο μαζεύετε χρήματα, αφού σας είναι τελείως άχρηστα;

Εν ολίγοις, γιατί δεν πάτε να πεθάνετε κάπου αλλού, αντί να προσπαθείτε με τις μοχθηρές σας «ηθικές στατιστικές» να πείσετε τους ανθρώπους να γίνουν το ίδιο στεγνοί και αγέλαστοι με εσάς;»

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

OVERDIAGNOSIS

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟ

Η φόρο-τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει το πολιτικό σύστημα-υποτίθεται στα πλαίσια της εκστρατείας πάταξης της φοροδιαφυγής-αποτελεί επικοινωνιακή χειραγώγηση στα πλαίσια δημιουργίας εντυπώσεων. Ενεργοποιώντας γνωστούς υποσυνείδητους μηχανισμούς μίσους βάζουν την κοινωνία να στρέφεται "γενικά" εναντίον γιατρών, εναντίον δικηγόρων, εναντίον καλλιτεχνών κλπ αλλά και τις κοινωνικές τάξεις να αλληλο-τρώγονται απλά διότι το πολιτικό σύστημα δεν κάνει σωστά το καθήκον του που σημαίνει να αποφασίσει να εισπράξει αυτά που πρέπει, εδώ και τώρα, βασισμένο στην εφαρμογή του νόμου, χωρίς τα καπνογόνα των δημοσιεύσεων ονομάτων τα οποία δεν φαίνεται ότι αποτελούν τα μεγάλα-μεγάλα ψάρια της φοροδιαφυγής. Οι ίδιες εμφυλιοπολεμικές τακτικές μίσους είχαν καταστρέψει και παλαιότερα τη χώρα και κινδυνεύουν να επαναφέρουν τακτικές λαικών δικαστηρίων εκεί που ο κάθε συμπλεγματικός και φθονερός άνθρωπος μπορούσε να καταγγείλει αβάσιμα τον γείτονα του προκειμένου να παραδοθεί σε λαικά δικαστήρια. Σήμερα το ρόλο των λαικών δικαστηρίων έχουν αναλάβει οι τηλε-δίκες με δικαστές δημοσιογράφους. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κυριώτερος ένοχος και ο μεγαλύτερος παράνομος είναι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα και ότι αυτό το ένοχο σύστημα κάνει οτιδήποτε προκειμένου να διασωθεί, ακολουθώντας το δόγμα διαίρει και βασίλευε.

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

ANOTHER NAIL IN MY HEART!

Γιγαντιαίο συγκρότημα.
Βέβαια, απορείς -και πολύ σωστά- πώς είναι δυνατόν ένα τόσο μα τόσο καλό συγκρότημα να γίνεται αποδεκτό από σχεδόν όλον το νεανικό πληθυσμό, ο οποίος στην πλειοψηφία του θα ακούσει James και μετά θα βάλει Πετρέλη ή θα ανοίξει την TV να δει τις αδερφάρες των lifestyle εκπομπών ή τα realities (Μεταξύ μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία veritable τσόντα. Όλα τα άλλα είναι απομιμήσεις για να ψιλογκαυλώνεις και να καταναλώνεις καλύτερα).
Πίσω στους James τώρα: Το πρόβλημά τους είναι ότι δεν είναι αρκετά αντισηπτικοί ώστε να απομακρύνουν τη σαβούρα. Και υπάρχει καπταπληκτική σαβούρα γύρω μας που δεν της αξίζει να ακούει James. Εγώ ακούω πάλι τους Squeeze! Another nail in my heart. Κορυφαίοι!

The night before απο τους James

Ακούω το νέο ΕP των James.
Δεν θα γράψω πολλά όμως ,ακόμη το ακούω।
Στο Crazy λέει το εξής επίκαιρο ¨ Separate the stardust from the dirt "...
Σε κάποιον που ακούει και του αρέσουν οι James , θα του αρέσει και το νέο The night before....,οι άλλοι θα καταλάβουν ότι ένα κομμάτι που ακούνε στα μπάρ και στα ξενύχτια μοιάζει με τους James που είχαν δει μια φορά σε μια συναυλία......πριν από τα μπουζούκια.
Η αρχή του ten below γράφτηκε σε κάποιο όνειρο του Παυλίδη....
Και το τελικό σχόλιο: οι James θα έπρεπε να είναι Γαλλογερμανοί και όχι Άγγλοι.Εχουν την φινέτσα ενός Citroen και την αξιοπιστία ενός BMW
Τέτοιο αυτοκίνητο θέλω

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΣΟΥΒΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ Νο 3

Πριν πιάσουμε τους κλέφτες, τους επίορκους και τους λοιπούς εχθρούς του έθνους, πρώτα ας διαβάσουμε αυτό:




ΤΑ ΝΕΑ 3/5/2010 
Διατηρούνται ο 15ος και ο 16ος μισθός των υπαλλήλων της Βουλής
Υπολογίζονται ως επιδόματα

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ανησυχούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα μετά τα σκληρά οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, οι υπάλληλοι της Βουλής ναι μεν χάνουν -όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι- τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τον 15ο και 16ο μισθό, καθώς θεωρούνται επιδόματα.
Σύμφωνα με τα Νέα, για τα δύο αυτά επιδόματα θα ισχύσει η περαιτέρω μείωση κατά 8%, η οποία ανακοινώθηκε την Κυριακή και αφορά όλα τα επιδόματα που καταβάλλονται στους δημοσίους υπαλλήλους. Κατά συνέπεια, η συνολική περικοπή των επιδομάτων φτάνει στο 20% με 25%.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει, επίσης, το γεγονός πως από την τελευταία φορά που ανακοινώθηκε περικοπή (κατά 15%) της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι βουλευτές για τη συμμετοχή τους στις διάφορες Επιτροπές της Βουλής, έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός συνεδριάσεων των Επιτροπών.
Ειδικότερα, εκεί που στην ημερήσια διάταξη της Βουλής συνήθως γράφονταν δυο-τρεις Επιτροπές, τον τελευταίο μήνα υπάρχουν και 8 και παραπάνω συνεδριάσεις Επιτροπών καθημερινά, όπως και τη Δευτέρα και την Παρασκευή (ημέρες που παραδοσιακά σπάνια έμπαιναν Επιτροπές) και μάλιστα χωρίς να αφορούν πάντα συζητήσεις νέων νομοσχεδίων που εισέρχονται στο Κοινοβούλιο, και θα μπορούσαν να αιτιολογηθούν από την ταχύτερη ψήφιση νομοσχεδίων εξαιτίας της κρίσης.
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι γράφουν στο προσωπικό τους «κοντέρ» από 10-14 Επιτροπές την εβδομάδα, γεγονός που προσθέτει στα περίπου 5.700 ευρώ που είναι ο βασικός μισθός και άλλα 3.000-4.000 ευρώ μηνιαίως, πλέον των επιδομάτων.

ΣΟΥΒΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ Νο 2

Εξώδικη διαμαρτυρία της Γεωργίας Γρηγοροπούλου-Μουγιάκου π. Νομικού συμβούλου Δήμου Βούλας έναντι της Βουλής των Ελλήνων για την πρόσληψη 232 υπεράριθμων υπαλλήλων στην Ελληνική Βουλή.

«Με την παρούσα μου διαμαρτύρομαι εντονότατα σε εσάς, διά την εκ μέρους του Κοινοβουλίου, πρόσληψη, λίαν προσφάτως, 232 νέων υπαλλήλων, πλέον των ήδη υπεραρίθμων ...
υπαρχόντων, για τους οποίους μάλιστα δεν επαρκούσαν και δεν επαρκούν και τα έδρανα!

Διαμαρτύρομαι εντονότατα ως απλή Ελληνίδα, φορολογούμενη πολίτις, η οποία, μαζί με τους υπολοίπους συμπολίτες μου, καλούμεθα, σ΄ αυτήν την οικονομική κρίση, (την οποία δημιουργήσατε ΕΣΕΙΣ , κατά κύριον λόγον) να μειώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, υποβαλλόμενοι σε περικοπές μισθών και δώρων και καταβάλλοντες πληθώρα εμμέσων φόρων, που θα κάνουν το ακριβό κόστος ζωής μας, ακόμη ακριβότερο, πλέον των λοιπών αμέσων φόρων που έχετε ήδη εξαγγείλει!

Διαμαρτύρομαι εντονότατα διότι ενώ η Κυβέρνηση δια στόματος του Πρωθυπουργού, πάγωσε τις προσλήψεις στο Δημόσιο, εσείς πίσω από την πλάτη μας, προβήκατε στην πρόσληψη των δικών σας παιδιών, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν υπήρχε νομοθετική ρύθμιση (του Σιούφα) και ότι δήθεν δεν μπορείτε να την αγνοήσετε! Εσείς που έχετε, ήδη, συλλήβδην, αγνοήσει και εν τη πράξει, καταργήσει πολύ περισσότερους από έναν Νόμους θεμελιωτικούς υφισταμένων από παλιά εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων!!!

Διαμαρτύρομαι για μένα ατομικώς αλλά και για τις λοιπές Ελληνίδες μάνες, που βλέπουμε τα παιδιά μας να αγωνιούν καθημερινώς, αναζητώντας μια θέση εργασίας, μια οποιαδήποτε, παρά τα πτυχία τους, θέση εργασίας και να μην μπορούν να την έχουν!

Διαμαρτύρομαι εντονότατα, διότι μας εμπαίζετε για μια ακόμη φορά, ασύστολα!

Κύριοι,
Αν και το γνωρίζετε καλώς, οι Νόμοι ΚΑΤΑΡΓΟΎΝΤΑΙ από άλλους, νέους Νόμους, που ρυθμίζουν διαφορετικώς την ίδια περίπτωση. Είναι τα Νομικά, που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής! Θα μπορούσατε, λοιπόν, εάν το θέλατε, με νεώτερο Νόμο να καταργήσετε την όποια νομοθετική ρύθμιση και να παγώσετε τις προσλήψεις και των δικών σας παιδιών! Δεν το κάνατε! Επιλέξατε δύο μέτρα και δύο σταθμά! Όπως πάντα! Όπως και με τις αποζημιώσεις σας, τις συντάξεις σας, τις κρατήσεις σας, τα προνόμιά σας!
Κύριοι, ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να χρισθείτε Ηγεμόνες μας; Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα να κάνετε την Ελλάδα φέουδό σας και εμάς, φόρου υποτελείς στα κελεύσματά σας; Πού είναι επιτέλους η αρχή της ισότητας, της ισονομίας, των ίσων ευκαιριών στην εργασία; Πού είναι επιτέλους η Δημοκρατία, την οποίαν, σας επιλέξαμε να υπηρετείτε; Και που με την προκλητική συμπεριφορά σας, παραβιάζετε κατ΄ επανάληψη!
Επειδή, η συμπεριφορά σας αυτή δεν συνάδει ούτε με την ιδιότητά σας ούτε και με το
λειτούργημά σας, διαμαρτύρομαι για πολλοστή φορά ενώπιόν σας και ΣΑΣ ΚΑΛΩ

Όπως, εντός μιας (1) εβδομάδος, από την γνωστοποίηση της παρούσας μου, προβείτε στις κάτωθι ενέργειες:

1) Δώσετε στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα των υπαλλήλων της Βουλής και των νεοπροσληφθέντων.

2) Μας γνωρίσετε τι είδους έργον επιτελούν ακριβώς και ποιά ανάγκη επέβαλε την πρόσληψη νέων, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, σε περίοδο λιτότητος, για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Δικαιούμαστε, εν πάσει περιπτώσει, ως φορολογούμενοι σκληρά πολίτες, να γνωρίζουμε πού πάνε τα χρήματά μας!
Άλλως, επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, τείνοντος, στον, δια της εφαρμογής των προβλεπομένων νομίμων κυρώσεων, εξαναγκασμόν σας σε συμμόρφωση, προς όσα ανωτέρω αναφέρω και αιτούμαι».

Όπως προκύπτει από τις προσλήψεις «Πρωταθλητής» των διορισμών, αναδεικνύεται ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Το σκάνδαλο άρχισε με τη Ν.Δ. συνεχίζεται με αμείωτη ένταση επί ΠΑΣΟΚ και εν μέσω «θυσιών» του λαού, οι εθνοπατέρες βολεύουν τις κόρες, τους γιους, τους συγγενείς και τους στενούς τους συνεργάτες. Ούτε καν η οικονομική κρίση και τα μέτρα που γονατίζουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς δεν αγγίζουν το φιλότιμό τους.

Όχι απλώς με διακομματική συναίνεση διατηρούν τους 16 μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής, οι οποίοι είναι οι πιο καλοπληρωμένοι Έλληνες υπάλληλοι, αλλά ακόμη και τώρα εξοφλούν κομματικά γραμμάτια από το παρελθόν μονιμοποιώντας ακόμα 232 άτομα.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για άτομα που απασχολούσαν οι βουλευτές και τα κομματικά γραφεία με καθεστώς μετακλητού υπαλλήλου, αλλά τον Ιούνιο του 2008 ο κ. Σιούφας ψήφισε διάταξη προκειμένου μετά τις εκλογές να περάσουν στο ειδικά προνομιούχο καθεστώς του υπαλλήλου της Βουλής. Έτσι, ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής αυξήθηκε και από 1.600 που ήταν ξεπέρασε τους 1.800, τους οποίους πληρώνει ο ελληνικός λαός σε περίοδο κρίσης. Οι περισσότεροι, μάλιστα, εξ αυτών είναι αργόμισθοι, αφού δεν υπάρχει δουλειά στη Βουλή για τόσους υπαλλήλους. Παρότι είναι υπεράριθμοι, εξακολουθούν να αμείβονται για υπερωριακή απασχόληση και να παίρνουν οδοιπορικά. Το μόνο που κατάφερε ο νέος Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ήταν να μειώσει τα επιδόματα, τις ώρες υπερωρίας και τα οδοιπορικά τους…

Σε αυτό το ρουσφετολογικό όργιο πρωτοστατεί η Ν.Δ., με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή πρωταγωνιστή. Την ώρα που ο κ. Καραμανλής έλεγε τον ελληνικό λαό προεκλογικά ότι «ο μεγάλος ασθενής είναι το Ελληνικό Δημόσιο», άνοιγε τον δρόμο για να μετατεθούν στη Βουλή οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους του Μεγάρου Μαξίμου, εν όψει της επερχόμενης εκλογικής ήττας. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ο «κομπιουτεράς» του Μαξίμου, η ιδιαιτέρα γραμματέας του και σύζυγος του Γιάννη Αγγέλου, αλλά και η ιδιαιτέρα γραμματέας του Θόδωρου Ρουσόπουλου.

Συνολικά ο κ. Καραμανλής, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., φόρτωσε τη Βουλή με περισσότερα από 30 άτομα. Περισσότερους, όμως, υπαλλήλους βόλεψαν ο Πρόεδρος της Βουλής την περίοδο 2007-2009 κ. Σιούφας και ο γενικός του γραμματέας Νίκος Στεφάνου. Μάλιστα, βολεύτηκε και ο ίδιος ο κ. Στεφάνου.

Οι διορισμοί του κ. Σιούφα δεν περιορίζονται μόνο μεταξύ των τελευταίων 232, όπου ξεπερνούν τους 30. Στα δύο χρόνια της θητείας του βόλεψε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων σε σημείο που οι συνάδελφοί του να λένε ειρωνικά ότι «τα καραγκούνικα που μιλάνε στην Καρδίτσα θα πρέπει να καθιερωθούν ως επίσημη διάλεκτος της Βουλής».

Περισσότερα από 20 άτομα έχει στον κατάλογο που δημοσιεύεται η πρώην πρόεδρος της Βουλής επί Ν.Δ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τον κατάλογο οι άνθρωποι του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που ώρες πριν είχε καταγγείλει το Δημόσιο αλλά διορίζοντας από την πίσω πόρτα τους δικούς του ανθρώπους. Το μερίδιό τους έχουν και όσοι διατέλεσαν αντιπρόεδροι της Βουλής. Ορισμένοι, μάλιστα, διόρισαν και τα παιδιά τους. Η ΄Ελσα Παπαδημητρίου έβαλε την κόρη της Μικέλα. Μεγάλο αριθμό διορισμών έκανε και ο Γιάννης Τραγάκης, μεταξύ των οποίων η νύφη του και αρκετοί Πειραιώτες από την εκλογική του περιφέρεια.

Ο ι διορισμοί είναι διακομματικοί και στον κατάλογο ακολουθεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και νυν πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Το δικό τους μερίδιο έχουν τόσο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης έχει, επίσης, τακτοποιήσει δικούς του ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την ιδιαιτέρα γραμματέα του.

Και ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος έβαλε κόσμο στη Βουλή, ενώ ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης έχει διορίσει μέσω του πρώην αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη τον γιο του…

Συνεργάτες του έχει διορίσει και ο πρώην Υπουργός και νυν Βουλευτής Τρικάλων Σωτήρης Χατζηγάκης όπως φαίνεται στον πίνακα.

Η ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το αίσθημα της οργής, της απογοήτευσης και της αδικίας διακατέχει αυτή την στιγμή την πλειοψηφία των έντιμων ελλήνων όποτε η κραυγή απόγνωσης "σουβλίστε τους" αποτελεί τη δίκαιη κορωνίδα της κοινωνικής έκρηξης. Όμως πέρα από το αίσθημα της εδώ και τώρα ικανοποίησης του αισθήματος δικαίου είναι βέβαιο ότι αν δεν απαλλαγούμε οριστικά από το λίαν μεταστατικό και επιθετικό πολιτικό καρκίνωμα που δημιουργήθηκε στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν θα αργήσουμε να έχουμε πάλι προβλήματα στο μέλλον. Η αντιμετώπιση του καρκινώματος θα είναι πολύ δύσκολη πρώτον για λόγους γενετικούς αφού σε πολύ υψηλό ποσοστό η σημερινή βουλή αποτελείται από φυσικούς απογόνους όσων υπήρξαν ενεργοί πολιτικοί της περιόδου μεταπολίτευσης, δεύτερον γιατί θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκκριζωθεί από το μυαλό των πολιτών η "πελατειακή νοοτροπία" που καλλιεργήθηκε συστηματικά από το άρρωστο πολιτικό σύστημα. Ας φανταστούμε την κρίσιμη ψηφοφορική μάζα (μέσω εμμέσων ή αμμέσων διορισμών στο δημόσιο) που έχουν δημιουργήσει στον τόπο μας οι τρείς κυρίαρχες πολιτικές οικογένειες ήδη από την δεκαετία του 50 δηλ. στην πραγματικότητα έχουν δημιουργηθεί χούλιγκανς στα γήπεδα της πολιτικής ζωής όπως ακριβώς και στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς οι αγχόνες δεν μπορούν να στηθούν τόσο εύκολα σήμερα γιατί οι κοινωνικές αντιδράσεις είναι πάρα πολύ χλιαρές, η κοινωνία μας έχει κατασταλεί λόγω της έλλειψης ανθρωπιστικής παιδείας και επίσης του άρρωστου, κατασταλτικού και ύποπτου ρόλου των ΜΜΕ. Είναι δεδομένο ότι η σημερινή κοινωνία πάσχει από ένα είδος κοινωνικού AIDS,ενός συνδρόμου κοινωνικής ανοσοανεπάρκειας. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να επανακτήσει η κοινωνία μας υγιή αντανακλαστικά πάλι. Η διάλυση του πολιτικού συστήματος πρέπει αναγκαστικά να γίνει από την σημερινή μεσαία τάξη ανθρώπων, αναγκαστικά πρέπει να διαλύσει το πολιτικό σύστημα η γενιά των 700 ευρώ, τα παιδιά με Master's και PhD που δουλεύουν σήμερα ως σερβιτόροι. Ο μοναδικός μου φόβος είναι να μην καταντήσουν και οι σημερινοί επαναστάτες όπως οι περίφημοι επαναστάτες της γενιάς του Πολυτεχνείου, αυτή η περίφημη γενιά του Πολυτεχνείου οδήγησε τη χώρα στα σημερινά της χάλια. Οι εκπρόσωποι της γενιάς του Πολυτεχνείου εξαργύρωσαν την επανάσταση τους με ποταμούς από ευρώ, βίλες, πολυτελή αυτοκίνητα και υπουργικές θέσεις. Αν δεν διαλυθεί το παρόν πολιτικό σύστημα η χώρα μας θα εξαφανισθεί σύντομα από τον παγκόσμιο χάρτη.

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΣΟΥΒΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ

Δεν είμαι υπέρ του κυνηγιού μαγισών, δεν είμαι υπέρ των λαϊκών δικαστηρίων. Τα θεωρώ όλα προφάσεις ενός άθλιου έθνους που προσπαθεί να βρεί εξιλαστήρια θύματα. Το άρθρο του Γιάννη Βούλγαρη χθές στα ΝΕΑ με εκφράζει.
Το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Γι' αυτό ακριβώς όταν διαβάζω το κάτωθι ρεπορτάζ της Έλλης Τραναταφύλλου εξοργίζομαι σε βαθμό που να κατανοώ και ακραίες πράξεις. Προς ενημέρωση σας, σας πληροφορούμε ότι οι βουλευτές μας ολοκληρώνουν τις επόμενες μέρες τις διαδικασίες μονιμοποίησης των 200 μετακλητών υπαλλήλων -τσιρακίων τους, νομιμοποιώντας τη χείριστη κομματική νοοντροπία (sic), η οποία μας οδήγησε στο σημερινό χάλι. Είναι ακριβώς αυτές οι σχέσεις διαπλοκής προνομιούχων τμημάτων της κοινωνίας και πολιτικής που ευθύνονται για τη διάρρηξη του παραγωγικού ιστού, για την επικράτηση της κοινωνικής νόσου του βολέματος στο δημόσιο, για τη ζωή με δανεικά εις βάρος των κορόιδων. Το ότι είδα χθες το σκουλήκι που λέγεται Τραγακης και έναν μαλάκα σκατόγερο βουλευτή του συνασπισμού να διαμαρτύρονται για το αίτημα περικοπής του 13 και 14 μισθού τους δεν με αηδιάζει, με εξοργίζει. Ελπίζω αυτή η οργή να πάρει στοχευμένες και επιλεκτικές μορφές έκφρασης. Μέχρι τότε, θα πρέπει να ανεχόμαστε όχι μόνο τους βουλευτές  αλλά και τους συνδικαλιστές που μας αξίζουν.

Και εξηγούμαι.Πότε θα δούμε μία απεργία με αιτήματα όχι εις βάρος του ΔΝΤ, αλλά το ξήλωμα των μετακλητών υπαλλήλων, την ΑΠΟΛΥΣΗ όλων των υπαλλήλων της βουλής που προσλήθφθηκαν εκτος ΑΣΕΠ, της περικοπής του 13, 14, 15, και 16ου μισθού τους, τη δημοσιοποίηση των ονομάτων και των στοιχείων πρόσληψής τους, την δημοσιοποίηση κάθε μήνα όλων των εσόδων των βουλευτών (κυρίως αυτών που προέρχονται από συμμετοχές σε επιτροπές), της περικοπής του επιδόματος 5000 ευρώ για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα γραφεία τους. ΑΙΤΗΜΑ είναι η ισότιμη κατανομή των βαρών της νέας λιτότητας.

Ορέγονται εξαιρέσεις...

Αντί να ζητούν με τη στάση τους συγνώμη ή να δίνουν το καλό παράδειγμα, έστω το σήμα της κοινής αγωνίας και προσπάθειας,  κάποιοι από τους "300" διαχωρίζουν για μία ακόμη φορά τη θέση τους...

Έλλη Τριανταφύλλου 30/04/2010 | 21:44 Τελευταία Ενημέρωση 21:44 30/04/2010
Σε μία περίοδο που οι πολίτες πρέπει να αποδεχτούν σημαντική συρρίκνωση του εισοδήματός τους οι 300 -ή τουλάχιστον κάποιοι από τους 300- ορέγονται εξαιρέσεις, προκαλώντας τα όρια του κόσμου... Δεν το χωράει το μυαλό ότι αυτή τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και εξακολουθεί να παλεύει για να μην καταβαραθρωθεί, ότι την ώρα που όλοι προσπαθούν να πείσουν για την ανάγκη να περικοπούν όχι μόνο τα προνόμια αλλά και στοιχειώδη μέσα επιβίωσης, το πολιτικό προσωπικό προσπαθεί να διατηρήσει τα μικρομάγαζα, τις εξουσίες του, τις ασυλίες του και κάθε είδους προνόμια. Αναρωτιέμαι τι ακριβώς σήμα στέλνουν σε αυτή την κοινωνία που αγωνιά εάν θα τα καταφέρει να επιβιώσει. Οτι είναι τα παιδιά ενός ανώτερου θεού; Ότι είναι στο απυρόβλητο; Ότι έχουν κάποια ιδιότυπη ασυλία;

Σε μία στιγμή που η πολιτική (και οι πολιτικοί) λιθοβολείται, έρχεται μία κάστα να πει τί; Οτι «σας φτάσαμε εδώ που σας φτάσαμε, θα σας βάλουμε τώρα το μαχαίρι στο λαιμό, φταίτε δεν φταίτε, ελάτε εσείς να πληρώσετε τον λογαριασμό και εμείς θα συνεχίσουμε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα...»

Aντί να ζητούν με τη στάση τους συγνώμη ή να δίνουν το καλό παράδειγμα, έστω το σήμα της κοινής αγωνίας και προσπάθειας, διαχωρίζουν για μία ακόμη φορά τη θέση τους. Πατούν οι ίδιοι την «κόκκινη γραμμή» και παίρνουν θέση απέναντι στον κόσμο. Ε, αυτό ξεφεύγει από κάθε λογική, από κάθε ανοχή, μην πω και από τα όρια της ηθικής και απορώ πώς δεν το καταλαβαίνουν.