Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ




Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με κρισιμότατες αποφάσεις, οι οποίες πρέπει να ληφθούν από μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και να εφαρμοσθούν από μία κοινωνία που δεν επιθυμεί να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αντιστοιχεί, προφασιζόμενη ότι αυτοί που έφταιξαν περισσότερο δεν κλήθηκαν να πληρώσουν το μάρμαρο. Το επιχείρημα αυτό είναι νηπιακού επιπέδου θυμίζοντας τη συνηθισμένη δικαιολογία των μωρών "μαμά, αυτός με χτύπησε πρώτος".

Όπως και να έχει, για ακόμα μία φορά η Αριστερά πρωτοστατεί σε έναν νέο ανένδοτο και φαίνεται ότι ο κύριος Παπανδρέου βρίσκεται αντιμέτωπος με το ανυπότακτο δημιούργημα του παππού του. Όπως τη δεκαετία του 60 ο ανένδοτος δεν περιορίστηκε σε φραστικές εκκλήσεις αλλά έδωσε το έναυσμα για καθημερινές διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, πορείες και κοινωνική όξυνση η οποία κατέληξε μέσω Λαμπράκη στην επταετία, έτσι και σήμερα τα αριστερά αντανακλαστικά της πλειοψηφίας (ασχέτως με το τι ψηφίζει) οδηγούν σε νέες ανωμαλίες. 
Πριν αποφασίσουμε να εκφράσουμε έμπρακτα την οργή μας πρέπει να αναλογισθούμε το βαθμό της ευθύνης μας. Δεν είναι δυνατόν, χέρι χέρι στο Σύνταγμα να αγανακτούν ομοθυμαδόν οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ των 60000 ετησίως, οι επιτηδευματίες με τα εξοχικά των αφορολόγητων12000 ετησίως και οι άνεργοι νέοι, που μόνη προοπτική που έχουν είναι να γλύφουν τα παπούτσια του αμόρφωτου αφεντικού τους (το οποίο συνήθως είναι και αυτό στην πλατεία!). Πριν βγούμε στους δρόμους πρέπει να δούμε με ποιους συντασσόμαστε και ποιους νομιμοποιούμε. Μήπως τους τεμπέληδες συνδικαλιστές, τους κομπιναδόρους και την καθυστερημένη αριστερά;
Ας μη ξεχάσουμε που κατέληξε ο ανένδοτός του (παππού) Γεωργίου Παπανδρέου. Το νεοσύστατο ελληνικό κράτος δε διαθέτει την κοινωνική ποιότητα για να εγγυηθεί από μόνο του την ανάπτυξη της χώρας. Ελπίζουμε να μην αναλάβει να την εγγυηθεί κάποιος άλλος. Ελπίζουμε, αυτήν την ύστατη ώρα, να συννενοηθούν τα αστικά κόμματα και να διαφυλάξουν την επιθυμία των προκομένων για υγιή ανάπτυξη. Δεν είναι δυνατόν επί Κοσκωτά η ΝΔ να βρήκε κοινό έδαφος με το ΚΚΕ και τώρα να αδυνατεί να συνδιαχειριστεί μία κρίση που αυτή προκάλεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου