Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Ερωτήσεις , ερωτήσεις .....

Τι είναι προτιμότερο;


Να ανοίγεις την βρύση και να προσπαθείς να βάλεις από κάτω το ποτήρι , (θέλεις να το γεμίσεις αλλά η ροή πολύ έντονη – θα σου το ρίξει το κάτω), για να πιείς, και να δώσεις στον καλεσμένο σου να πιεί (προσδοκώντας να ακούσεις την ευχή «την δροσιά του να ‘χεις»).
η
Να γεμίσεις από πριν μια κανάτα και να γεμίσεις, τότε που θα χρειαστεί, το ποτήρι; (η πιο πάνω προσδοκία παραμένει η ίδια)


Το δίλλημα αυτό χρήζει απάντησης.
Μέχρι στιγμής μόνο σπασμένα ποτήρια …. και οι ευχές αλλού….


Διλληματικά ερωτήματα , όπως το παραπάνω , με επιχειρήματα και από τις δύο μεριές, που καταλήγουν να φαντάζουν αναπάντητα (εν τάξει, που λέει ο λόγος – κουβέντα κάνουμε…..) απαντιούνται καίρια όταν αλλάζουμε το γήπεδο (όπως έχει ξαναειπωθεί).
ΛΟΙΠΟΝ αυτό που πρέπει να πράξω , δεν είναι να διαλέξω ποιάς πλευράς είναι καλύτερα τα επιχειρήματα, αλλά να φωνάξω από αλλού (πάλι μέσα μου είναι) τον μηχανολόγο μηχανικό με μεταπτυχιακά και λοιπά, που θα ρυθμίσει την ροή ….

8 σχόλια:

  1. Γράφω τώρα που μπορώ .Θα ακολουθήσει η σιωπή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σιωπή είναι συνενοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν μπορείς να γεμίσεις την κανάτα, τι σε εμποδίζει να γεμίσεις κατά τον ίδιο τρόπο και το ποτήρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την κανάτα κουτσά στραβά ,έστω θα την μισογεμίσεις . Δεν θα προσφέρεις στον άλλο την κανάτα , αλλά το πιο περιποιημένο και γεμάτο ποτήρι που θα έχεις την πολυτέλεια να το χειριστείς πιο εύκολα (άλλο μια κανάτα και άλλο μια χειμμαρώδη - που ξαναλέει ο λόγος- βρύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα του πείς: "βάζω το νερό, βάζεις το ποτήρι;"
    Και μετά, άστον να κουράζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε στο τέλος , θα κάνεις εργαστήριο κατασκευής ποτηριών , για να ακούσεις μεταξύ αλλών και για την ποιότητα ...Το θέμα όμως είναι ότι (κατα βάση) το ποτήρι, το θέλεις, αν θέλεις να πιούν το νερό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κατά τον Πλάτωνα, όλα οφείλονται στην ατέλεια των γήινων ποτηριών. Το ιδεατό ποτήρι, βρύση, ροή κλπ, υπάρχουν μόνο στον ουρανό. Όλα τα άλλα είναι ατελείς αντανακλάσεις. Το ίδιο και η γνώση που προσπαθούμε να αποκτήσουμε μέσω τον αισθήσεων. Αντιεπιστημονικότατη άποψη βέβαια, αλλά σε απαλλάσει από τον κόπο να πειραματίζεσαι με ποτήρια και βρύσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "το ποτήρι το θέλεις αν θέλεις να πιουν το νερό σου"! Τώρα φταίω εγώ αν πω ότι το ποτήρι αποτελεί σεξουαλικό υπονοούμενο. Π.χ. "Α ρε ποτήρι που της χρειάζεται" ή "μανάρι μου να σου δείξω το ποτήρι μου" ή το αντίθετο "μανάρι μου να σου γεμίσω το ποτήρι σου με τη βρύση μου" κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή