Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΡΑΠΙΣΜΑ Ή ΡΑΠΑΡΙΣΜΑ;

Ο κ. Λοβέρδος μας είχε ανατριχιάσει στα μέσα Μαίου, όταν εξεδήλωσε την πρόθεσή του να βγάλει στη φόρα τα κυκλώματα παράνομης (?) συνταγογραφίας και να αποκαλύψει ονόματα γιατρών και φαρμακοποιών. Σύμφωνα με τον ίδιο θα έριχνε τη βόμβα αρχές Ιούνη. Τι έγινε ρε μεγάλε; Πιάνουμε Ιούλιο σε λίγο, βάρεσε καύσωνας,  άντε ρίχτα γιατί όπου νάναι την κάνουμε για μπάνια. Κάποιοι κακόβουλοι θα ισχυριστούν ότι τα έκανε πλακάκια με τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η εξήγηση είναι πιο απλή. Αυτό που διατυμπάνιζε ως παράνομη συνταγογράφηση ήταν απλώς συνταγογραφική προτίμηση προς τα φάρμακα συγκεκριμένων εταιρειών, η οποία φυσικά, στις δυτικού τύπου δημοκρατίες, δε συνιστά αδίκημα. Εκτός και αν φλέγεσαι από σοσιαλιστικό πυρετό οπότε μέσα στο βαλκανικού τύπου παραλήρημα θεωρεις την επαγγελματική επιτυχία συνόνυμο της απάτης.

Πρός επίρρωσιν των παραπάνω σας παραθέτω και την είδηση (14 Μαίου) σχετικά με το ράπισμα του Λοβέρδου στα αυθάδικα μούτρα του συμπλέγματος φαρμακοβιομηχάνων-γιατρών-φαρμακοποιών. Φίλε Υπουργέ. Το σύμπλεγμα υπάρχει. Απλώς οι σύμβουλοί σου είναι της πλάκας και δίνεις λάθος λύσεις.

Αρχές Ιουνίου θα μάθουμε ποιοί γράφουν πολλά φάρμακα (Γιούριαααααα παρέμβαση του συντάκτη, ο οποίος είναι πλακατζής -το επάγγελμα)


Αρχές Ιουνίου θα μάθουμε ποιοί γράφουν πολλά φάρμακα
Τα ονόματα των πρώτων στην παράνομη συνταγογράφηση γιατρών και φαρμακοποιών και εταιρειών που επωφελούνται θα δώσει στην δημοσιότητα στις 4 ή 5 Ιουνίου ο υπουργός Απασχόλησης.


«Θα σηματοδοτήσει ένα ουσιαστικό ράπισμα στα σκάνδαλα, στο όργιο της διαφθοράς», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

4 σχόλια:

  1. Η μεγίστη υποκρισία είναι ότι άνθρωποι που το Υπουργείο Υγείας έχει επιλέξει να είναι μέλη επιτροπών-υποτίθεται αδιάβλητων-για την διαφάνεια στις προμήθειες και τα υλικά είναι οι ίδιοι οι μεγαλύτεροι απατεώνες και αυτό το γνωρίζουν μόνο οι "νοικοκύρηδες", γιατί όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε θα διαφωνήσω, όμως ούτε θα συμφωνήσω. Δε θέλω να θεωρώ όσους είναι σε θέση ισχύος διεφθαρμένους και απατεώνες. Όμως είμαι σίγουρος ότι είναι βλάκες. Και περισσότερο με ενοχλεί η βλακία και ο κομπλεξισμός παρά η διαφθορά. Και επειδή πιστέυω ότι όσοι το παίζουν καθαροί είναι αυτοί για τους οποίους κανένας δεν ενδιαφέρεται να τους αγοράσει (κάτι σαν τους ηθικολόγους. Ή χοντροί ή άσχημοι θα είναι. Ή και τα δύο) προτιμώ έναν διεφθαρμένο έξυπνο από έναν αδιάφθορο βλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητε Codehealth, το σχόλιο σου (ένα μίγμα αμφιθυμίας και αντιδραστικότητας) νομίζω ότι είναι άστοχο και δεν συμβαδίζει με την υψηλή ποιότητα των μεχρι σήμερα άρθρων και σχολίων σου. Πιστεύω ότι το ζητούμενο είναι και η εξυπνάδα και η ηθική αλλά στις μέρες που ζούμε σίγουρα προηγείται ως ζητούμενο η ηθική. Eπειδή είσαι σίγουρα εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος, σου εύχομαι λοιπόν και να διαφθαρείς απόλυτα ώστε να αυξήσεις και την αγοραστική σου δύναμη as soon as possible!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλώς, έχω δει αρκετούς να επιθυμούν να ξεπουληθούν αλλά να μη βρίσκεται κανείς να τους αγοράσει, με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε διαπρύσιους ηθικολόγους, φτύνοντας έχει που μέχρι πρότινος έγλυφαν. Ακριβώς όπως με τις χοντρές και άσχημες. Τρελαίνονται για τεκνά και όταν τους τα τρωνε οι ξανθιές με τα στρινγκ (τα οποία αναδεικνύονται σε ωραίους τσιτωμένους κώλους και όχι σε πλαδαρούς κυτταριτιδιασμένους πατσάδες)τις αποκαλούν πουτάνες, αντί να κάνουν δίαιτα.
    Τεσπά. Μην το ψάχνεις. Εγώ μικρός ήμουν με τους Ντάλτον! Γιαυτό παραμένω μικρός. Θεωρητικοποιώ αυτό που ως νέος ενστικτωδώς θεωρούσα σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή