Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ



ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ. ΤΟ BLOG ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΡΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ BLOG. ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ "FUCK THE GERMANS", Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΥΣΣΩΜΗ, ΣΤΕΛΝΩΝΤΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ SPIEGEL. 
Αναδημοσιεύουμε από το in.gr 


Σαράντα Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίων και απόφοιτοι γερμανικών πανεπιστημίων, με επιστολή τους στο περιοδικό Spiegel κάνουν έκκληση στους ακαδημαϊκούς, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ, την κοινή γνώμη της Γερμανίας να σταθούν αλληλέγγυοι ξανά στην Ελλάδα.
Με πρωτοβουλία του καθηγητή Δημήτρη Παπαμαντέλλου, προσωπικού φίλου και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου και πρώην Διοικητή της ΔΕΗ (1981-84), επίλεκτα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελλάδος , συνυπογράφουν το πολιτικό κείμενο- επιστολή διαμαρτυρίας, στο περιοδικό.
Η επιστολή στάλθηκε προς δημοσίευση στις 3 Μαρτίου ενόψει και της επίσκεψης του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο και στην Ουάσινγκτον.
«Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι», αναφέρουν στην επιστολή τους οι ακαδημαϊκοί, «οι οποίοι εκπροσωπούν και πολλούς άλλους, νιώθουν την Γερμανία και συγκεκριμένα τον γερμανόφωνο χώρο ως δεύτερη (πνευματική) πατρίδα. Όταν αυτοί πολλά χρόνια πριν, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και μετά, (έχοντας βιώσει και τα χρόνια της Δικτατορίας 1967 -1974) γνώρισαν την αλληλεγγύη και από πλευράς διακεκριμένων Γερμανών, από τον Mπέλ μέχρι τον Μπράντ. Τώρα κάνουμε έκκληση στον ακαδημαϊκό κόσμο, τους πολιτικούς, τα ΜΜΕ, την κοινή γνώμη της Γερμανίας, να σταθούν αλληλέγγυοι ξανά στην πολλαπλώς θιγόμενη Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου